Video Duurzaamheid

Jaap Korteweg: van Vegetarische Slager naar Veganistische Melkboer

Jaap Korteweg heeft in deze video-aflevering de hoofdrol in Werkverkeer. De ondernemer hield een tijd runderen op een biologische en diervriendelijke manier. Dat ging goed, tot de dag dat de runderen naar de slacht zouden moeten. Korteweg besloot daarom vegetariër te worden. Echter, die smaak van vlees bleef een gemis. Dat gemis leidde tot de start van De Vegetarische Slager en... hij heeft veel meer bijzondere plannen.

Presentatie: Roland Tameling | Video & Edit: Mark van Binsbergen 24 mei 2019

Vegetarische slager werkverkeer Jaap korteweg

Anno 2019 is De Vegetarische Slager een ingeburgerde naam bij vegetariërs en flexitariërs. Jaap Korteweg – winnaars van diverse ondernemersprijzen - vertelt presentator Roland Tameling In Werkverkeer over zijn zoektocht naar de perfecte vegetarische bal en rookworst, de eeuwige discussie of vleesch wel vlees mag heten en de overname door Unilever. Samen met de Nederlands-Britse multinational wil Korteweg de grootste slager ter wereld worden.

De Vegetarische Slager is inmiddels een bedrijf met een omzet van zo’n 25 miljoen euro en heeft 4.000 verkooppunten in 17 landen. ,,We zijn een wereldmerk aan het worden en als dat helemaal gelukt is, zal de volgende stap een veganistische melkboer zijn. Dan vervang ik de koe door techniek, waar je gras instopt en er aan de andere kant echt grasmelk uitkrijgt.”

Videoserie Werkverkeer

Elke twee weken is er op deondernemer.nl, en natuurlijk via onze social media-kanalen, een (altijd ondertitelde) aflevering van 'Werkverkeer' te zien, gepresenteerd door Roland Tameling. Naast 'Werkverkeer' volgen meerdere nieuwe videoseries op deze website, waaronder 'Startup Stories' over - inderdaad - startende ondernemers, EenmansZaken over, door en voor ZZPérs en 'Over de Grens', waarin ondernemers aan het woord komen over hun stappen naar het buitenland.

Altijd op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!