Video Duurzaamheid

Jaap Korteweg: van Vegetarische Slager naar Veganistische Melkboer

Tijdens de Horecava heeft Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager, in samenwerking met Mora en Van Geloven, zijn vleesloze frikandel gepresenteerd. Hij heeft hoge verwachtingen van de verkoop van de vega-frikandellen en stelt 'zelfs de grootste vleesliefhebber hiermee te overtuigen'. Zijn volgende stap is veganistische melkboer worden, vertelt hij in deze video-aflevering van Werkverkeer.

Presentatie: Roland Tameling | Video & Edit: Mark van Binsbergen 24 mei 2019

Laatste update: 17 januari 2020 16:30

Vegetarische slager werkverkeer Jaap korteweg

Jaap Korteweg van De Vegetarische Slager is maar al te trots op het resultaat van zijn nieuwste vegetarische snack. Drie maanden geleden was daar de vleesloze Whopper (verkrijgbaar bij 2500 Burger King-restaurants in 25 Europese landen, nog niet in Nederland), tijdens de Horecava presenteerde hij de vegetarische frikandel.

Vegetarische frikandel

,,Elke Nederlander heeft recht op een vegetarische frikandel, al was het alleen al omdat het zo’n typisch Nederlands product is", vertelt hij. ,,En ook nu is het gelukt om een vegetarische versie voor een breed publiek toegankelijk te maken, die zelfs overtuigend is voor de grootste vleesliefhebber." De vleesvrije frikandel is gemaakt van onder meer soja (eiwit en vezels) en frikandelkruiden. De naam van de snack is behouden, en dat was volgens de bedenker erg belangrijk. ,,Anders wordt het allemaal wat ingewikkeld en moet je zeggen dat het product lijkt op een frikandel."

Grootste slager ter wereld

Jaap Korteweg – intussen ook winnaar van tal van ondernemersprijzen - vertelt presentator Roland Tameling in Werkverkeer (hieronder) onder meer over zijn zoektocht naar de perfecte vegetarische snacks, de eeuwige discussie of vleesch wel vlees mag heten en de overname door Unilever. Samen met de Nederlands-Britse multinational wil (of nee: gáát) Korteweg de grootste slager ter wereld worden.

,,We zijn een wereldmerk aan het worden en als dat helemaal gelukt is, zal de volgende stap een veganistische melkboer zijn. Dan vervang ik de koe door techniek, waar je gras instopt en er aan de andere kant echt grasmelk uitkrijgt,” vertelt hij in de video.

Jaap Korteweg in videoserie Werkverkeer

Elke twee weken is er op deondernemer.nl, en natuurlijk via onze social media-kanalen, een (altijd ondertitelde) aflevering van 'Werkverkeer' te zien, gepresenteerd door Roland Tameling.

Naast 'Werkverkeer' zijn meerdere videoseries op deze website te bekijken via de Video-link rechtsboven op deze pagina, waaronder 'Startup Stories' over - inderdaad - startende ondernemers, EenmansZaken over, door en voor ZZPérs en 'Over de Grens', waarin ondernemers aan het woord komen over hun stappen naar het buitenland.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.