Aangeboden door Scheria, Esbro en GroenlandGroup

Branded Content Duurzaamheid

Jan van Zijtveld over kipproducten: 'Snel, lekker en gemakkelijk'

,,Toen ik als 17-jarige jongen in een slagerij begon, was het simpel: je had de keuze uit hele kippen, kippenpoten en kipfilets. Nu, ruim veertig jaar later, werk ik als product innovator en chefkok en ontwikkel ik met mijn team zo’n 300 verschillende kipproducten'', aldus Jan van Zijtveld, product innovator bij GroenlandGroup en Esbro. Lees hier zijn hele blog.

Jan van Zijtveld 17 september 2020

Kip pluimvee esbro

Kip is een zeer veelzijdig stuk vlees.

Je kunt gerust zeggen dat ik dag en nacht met dit veelzijdige product bezig ben: ik maak kip, denk na over kip en eet heel graag kip. Altijd zijn we op zoek naar nieuwe producten, voor onze retailkanalen, de slagers en groothandels. Daarnaast verzorgen we proeverijen en demonstraties. In ons vakgebied verandert er veel en het gaat snel. Vroeger moest niemand iets van dijfilet hebben, het werd gezien als een restproduct.

''We zien ook dat het gezonder moet, want meer consumenten zijn daar bewust mee bezig''

Jan van Zijtveld, product innovator GroenlandGroup en Esbro

Consumenten gaan steeds meer voor gemak

Nu, onder invloed van de opkomst van de Aziatische keuken, lopen veel mensen warm voor dit vlees, bijvoorbeeld als saté. Steeds als we iets nieuws bedenken spelen de factoren ‘snel, lekker en gemakkelijk’ een rol: consumenten gaan steeds meer voor gemak. Op het moment willen we kipfilet weer een stimulans geven: dan bedenken we een kant-en-klaar ovenschoteltje met kipfilet, een sausje en groentegarnituur dat je alleen nog even in de oven hoeft te zetten.

Dit soort gerechten is erg in trek bij mensen in de Randstad, waar je veel één- en tweepersoonshuishoudens ziet. Dat soort gegevens en trends houden we allemaal precies bij. We zien ook dat het gezonder moet, want meer consumenten zijn daar bewust mee bezig. Onze producten bevatten minder zout of suiker en meer groente: de gevulde paprika met kipgehakt en kruiden is daar een mooi voorbeeld van. Uiteraard speelt prijs ook mee, de Nederlandse consument is prijsbewust

Lees ook: De Wellfoortkip: sweet spot tussen kwaliteit en prijs

Kwaliteit proef je terug

Je kunt nog zoveel mooie gerechten bedenken, uiteindelijk begint alles met het basisproduct. Kwaliteit proef je terug. Wellfoortkip is een sterk ras dat in goede omstandigheden, zonder antibiotica, is opgegroeid. Dat geeft verschil in smaak en textuur van het vlees. En omdat er aan het hele traject van ei tot eindproduct zulke strenge eisen zitten, blijft die smaak ook constant. Het is duurzaam, diervriendelijk en gezond. Het hele plaatje klopt. Met zo’n product ga ik graag aan de slag!

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Scheria, Esbro en GroenlandGroup. Voor meer informatie ga je naar wellfoort.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.

tracking pixel