Nieuws Duurzaamheid

Jonge ondernemer Twan (23) lanceert milieuvriendelijke hondenvoeding op basis van insecten

Twan Tak (23) lanceert duurzaam hondenvoer op basis van insecteneiwit. Insecten zijn volgens hem een lekkere en gezonde bron van eiwitten en bovendien een alternatief voor het traditionele hondenvoer. Insectenvoer biedt veel voordelen: het is niet alleen milieuvriendelijk, maar ook rijk aan waardevolle eiwitten.

Van onze redactie 8 maart 2023

Twan Tak Goood Petfood

Twan Tak benadrukt de ecologische voordelen van de nieuwe hondenvoeding op basis van insecten. Foto: Goood Petfoods

Als eigenaar van hondenvoedingsmerk Goood Petfood helpt Twan Tak hondeneigenaren een duurzame keuze te maken. Met de introductie van insectenvoeding zet Goood Petfood een extra stap in de goede richting, door goed te doen voor hond én klimaat, zo belooft de 23-jarige ondernemer.

Recente publicaties stellen volgens Twan dat de ecologische pootafdruk van een hond in één jaar vergelijkbaar is met een autorit van ruim drieduizend kilometer. Hij benadrukt de ecologische voordelen van de nieuwe hondenvoeding op basis van insecten: ,,Insecten hebben slechts een klein deel van de hulpbronnen nodig in verhouding tot de consumptie van varkens of runderen. Dit bespaart een grote hoeveelheid water, grond en voer.”

Het kweken van insecten biedt echter niet alleen voordelen op het gebied van hulpbronnen. Terwijl de hoge uitstoot van het broeikasgas methaan een probleem vormt bij de normale vee- en varkenshouderij, wordt bij het kweken van meelwormen geen methaan uitgestoten.

''Met Goood Petfood keren we terug naar de oorsprong van natuurlijke voeding, want dat is de basis voor een gezond hondenleven''

Twan Tak, oprichter Goood Petfood

Goood Petfood is volgens ondernemer duurzaam én rijk aan eiwitten

Volgens het Federaal Centrum voor Voeding is de biologische waarde van insecten vergelijkbaar met die van andere dierlijke eiwitten. Zo is het eiwitgehalte van meelwormen gelijk aan dat van rundvlees. Twan licht verder toe: ,,De meelworm kenmerkt zich door zijn uitstekende nutritionele eigenschappen en heeft alle tien aminozuren die essentieel zijn voor de stofwisseling van uw hond. Met Goood Petfood keren we terug naar de oorsprong van natuurlijke voeding, want dat is de basis voor een gezond hondenleven.''

De insecten worden diervriendelijk gekweekt. Ze krijgen een hoogwaardige mix van granen en groenten gevoerd. Een deel van het voer bestaat uit bijproducten van bakkerijen uit de streek.

Lees ook: Vader en dochter gaan met PAWR de strijd aan met vervuilende hondenvoer-industrie

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws