Aangeboden door ENGIE Energie

Branded Content Duurzaamheid

Zó maak je van laadpalen bij je bedrijf een duurzaam verdienmodel

Duurzame ondernemers weten dat het goed ontvangen van bezoekers de basis is van een duurzame relatie. En het is niet alleen een gastvrij gebaar richting bezoekers, klanten en werknemers, maar het kan ook een interessant (terug)verdienmodel opleveren.

Van onze redactie 10 januari 2021

Starsock opladen elektrisch rijden stekker auto

Met een verdubbeling van elektrische auto’s in 2020 ten opzichte van 2019*, is ook de behoefte aan een laadstation op plaats van bestemming steeds groter. Elektrische auto’s zijn stiller, schoner en goedkoper in onderhoud. Daarnaast wordt elektrisch rijden ook sterk door de overheid gestimuleerd en zal deze trend voorlopig wel doorzetten. Hoog tijd om te bekijken hoe ondernemers in deze behoefte van bezoekers en medewerkers kunnen voorzien.

(Terug)verdienmodel

,,Als eigenaar van de laadpalen kun je zelf instellen welke kosten voor het laden in rekening worden gebracht en hoe hoog deze zijn”, legt Boudewijn Boeve, Manager e-Mobility van ENGIE uit. ,,Er zijn drie keuzes: kosteloos aanbieden als gastvrij gebaar, enkel de stroomkosten in rekening brengen en dan heb je er zelf geen extra kosten aan, of je kunt een hoger tarief instellen. Zo kun je de investering sneller terugverdienen en op termijn er zelfs aan verdienen”.

Een andere tip is de laadpalen ook beschikbaar te maken voor openbaar laden. Boudewijn Boeve: ,,Bezoekers kunnen dan met hun eigen laadpas gaan laden. En goed om te weten; door het openbaar maken van je oplaadpunt sta je automatisch aangemeld bij routeplanners en navigatiesystemen. Hierdoor zet je je bedrijf letterlijk en figuurlijk op de kaart.”

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Lees ook: Hoe ondernemers omgaan met duurzaamheid en zichzelf scherp houden

Kopen of huren?

Om het beste scenario voor jouw bedrijf te bepalen kun je een gratis adviesgesprekaanvragen. Dan wordt er ook gekeken naar eventuele aanpassingen in de stroomvoorziening, kosten en meer. Zie je nu op tegen een grote investering? Een goed alternatief is het huren van een laadstation. ,,Je betaalt een vast bedrag per maand en aanschaf- en onderhoudskosten blijven achterwege. Ook door te huren geef je een gastvrij gebaar naar je bezoekers. Na de huurperiode overtuigd? Dan schaf je hem alsnog makkelijk aan”, aldus Boudewijn Boeve.

*bron: anwb.nl/elektrischrijdenmonitor

OPGELADEN ONDERNEMEN

ENGIE helpt je graag om te profiteren van de transitie naar elektrisch rijden. Als bijkomend extraatje maak je nu kans op een dagje opladen bijvoorbeeld in de sauna, of in een goed restaurant en mag je rondrijden in de gloednieuwe Mercedes EQC. Kijk op www.engie.nl/opgeladen-ondernemen voor meer informatie.