Nieuws Duurzaamheid

Nieuwe marktplaats helpt mkb de juiste duurzame verpakking te vinden

In Europa verbruiken we bijna drie keer meer hulpbronnen dan de planeet kan genereren, en de verpakkingsindustrie is een onnodig grote boosdoener. Marktplaatsplatform Circulate vereenvoudigt en digitaliseert het aankoopproces van verpakkingen en begeleidt kleine en middelgrote bedrijven (mkb) naar betere, duurzamere alternatieven. Onlangs haalde het een investering van 1,3 miljoen op om die transitie waar te maken.

Van onze redactie 3 december 2021

Circulate founder Karolina

Circulate ceo en oprichter Karolina Ling Vannerus. Foto: Circulate.

Het duurzame verpakkingsplatform, lanceerde onlangs hun beta website op een kritiek moment in de strijd om ons klimaat en milieu te beschermen. Als B2B-marktplaats bieden zij MKB’ers een one-stop-shop voor al hun verpakkingsbehoeften, die uitsluitend uit duurzame bronnen zijn vervaardigd. Via het platform kunnen gebruikers verschillende verpakkingsproducten van verschillende verkopers zoeken, vergelijken en selecteren zonder de marktplaats te hoeven verlaten. Tegelijkertijd krijgen verpakkingsproducenten de kans om hun milieuvriendelijke producten aan een groter publiek te presenteren en een extra inkomstenstroom te creëren. Bovendien fungeert Circulate ook als een educatief centrum, door informatie te verstrekken over duurzaamheid en milieuvriendelijke verpakkingsalternatieven.

Durfkapitaalfondsen J12 Ventures en Antler doen mee in eerste investeringsronde

Circulate streeft ernaar de inkoop van verpakkingen tijdens het hele proces gemakkelijker te maken. Ze helpen MKB om hun specifieke verpakkingsbehoeften te begrijpen, vergelijken en presenteren de beste opties en bieden een naadloze checkout- en herbestellingservaring. Bovendien volgen ze het verbruik en de milieu-impact van de gebruikers en geven ze stapsgewijs advies over hoe ze hun klimaat voetafdruk kunnen verkleinen. Op die manier ondersteunt Circulate MKB’ers naar een duurzamere toekomst, te beginnen met hun verpakkingen.

Om te helpen bij deze missie heeft Circulate een eerste ronde van 1,3 miljoen euro opgehaald bij investeerders, waaronder durfkapitaalfondsen J12 Ventures en Antler en het business angelnetwerk DHS Venture Partners. Tot de investeerders behoren Borja Moreno de los Rios (oprichter van de Amerikaanse rekruteringsmarktplaats Merlin) en het Griekse verpakkingsbedrijf Flexopack. Lokale investeerders zijn Susanna Campbell (investeerder en bestuursprofessional), Per Hallius (de voormalige voorzitter van verpakkingsbedrijf Nefab) en Madeleine Magnerius van EQT.

Lees ook: Hoe krnwtr gaat helpen aan een betere wereld zonder single-use drankverpakkingen

,,We hebben een geweldige mix van competenties aan boord - een meerderheid van hen zijn vrouwelijke investeerders - en we hebben belangstelling gekregen van Australië tot Chili, wat enorm bemoedigend is", zegt ceo Karolina Ling Vannerus. Met het einde van het jaar als een traditioneel drukke periode voor de verpakkingsindustrie - en grote evenementen zoals de feestdagen in het verschiet - komt de komst van Circulate als duurzame verpakkingsdisruptor voor traditionele verpakkingsoplossingen precies op tijd.

Lees ook: Dit zijn de nieuwste verpakkingstrends en -ontwikkelingen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws