Nieuws Duurzaamheid

Nominaties 'Green Twente Award’ bekend

Welke Twentse ondernemer onderneemt het groenst? De Twentsche Courant Tubantia organiseert samen met Natuur & Milieu Overijssel een wedstrijd voor duurzame ondernemers. De winnaar ontvang 20 april tijdens het Business Festival de Green Twente Award.

Mario Hannink 29 maart 2017

TDB

Door een deskundige jury zijn deze week de drie nominaties van de 'Green Twente Award’ bekend gemaakt. De drie genomineerde bedrijven van de eerste editie zijn: Gebroeders Van der Geest, Farwick Groenspecialisten en Schroder Vastgoed. Maar wat is duurzaam? En hoe voorkomen we dat er appels met peren worden vergeleken?

Lees ook: Business Festival: ambitieus zakelijk evenement in Oost-Nederland

Onder duurzaamheid verstaat de organisatie: Een integrale visie op ondernemerschap, waarbij het bedrijf waarde creëert op economisch, ecologisch en sociaal gebied. Dat kan bijvoorbeeld door investeringen in toekomstbestendigheid, de ontwikkeling van personeel, het verkleinen van de ecologische voetafdruk, het sluiten van materiële kringlopen en het bevorderen van natuurontwikkeling en bewustwording.

Lees ook: ‘Choco-evangelist’ van Tony’s Chocolony op Business Festival

De jury bestaat uit Olaf ter Haar (Kamer van Koophandel), Jeroen Orriens (De Paauw Recycling), Alfons Wispels (Pure Energie), Theo de Bruijn (Saxion) en Matthijs Nijboer (Natuur & Milieu Overijssel). De prijs is een initiatief van De Twentsche Courant Tubantia en Natuur & Milieu Overijssel en wordt uitgereikt door Alfons Wispels en Eelco Eerenberg Wethouder Duurzaamheid van de Gemeente Enschede.