Nieuws Duurzaamheid

Amsterdamse scale-up Quatt haalt 1,5 miljoen euro op voor slimme warmtepomp

Via Duurzaam Investeren heeft Quatt, de Amsterdamse scale-up in slimme warmtepompen, een financiering opgehaald van 1,5 miljoen euro. Het platform van Duurzaam Investeren maakt het mogelijk voor particulieren om te investeren in duurzame projecten op basis van obligaties.

Van onze redactie 16 mei 2023

Ambitie Quatt warmtepompen

De missie is om binnen de komende 6,5 jaar 1 miljoen Quatt-warmtepompen te installeren. Foto: Quatt

De uitgegeven obligaties waren voor een selecte groep investeerders beschikbaar in de maand april en waren binnen een maand allemaal verkocht.

Met de financiering wil Quatt de groei van de onderneming stimuleren. Het doel is om in dit jaar 10.000 nieuwe warmtepompen te installeren. Hierbij gaat het om hybride warmtepompen die via een modulair concept zijn ontwikkeld. Dit maakt de uitbreiding naar all-electric op een later moment eenvoudig. Hiermee kan iedereen op termijn afscheid nemen van de cv-ketel.

''Met het opgehaalde geld kunnen we deze groei doorzetten richting ons doel om 1 miljoen Quatt-warmtepompen te installeren voor 2030''

Marijn Flipse, ceo Quatt

Slimme software, lage prijzen, geen CO₂-uitstoot

Zowel de hybride warmtepomp als de slimme software die de warmtepomp aanstuurt, wordt in het geheel door Quatt ontwikkeld. Door de volledige controle over alle software, hardware en installatieprocessen, voert Quatt constant verbeteringen door om de CO₂- en geldbesparing voor de klant te maximaliseren. Omdat de Quatt Hybrid modulair gebouwd is, kan deze in de toekomst worden uitgebreid naar all-electric.

,,In de afgelopen maanden is Quatt extreem hard gegroeid en we mogen ons nu tot een van de grootste hybridewarmtepompinstallateurs rekenen. We installeren nu, zo’n anderhalf jaar na oprichting, al bij honderden mensen per maand een warmtepomp. Met het opgehaalde geld kunnen we deze groei doorzetten richting ons doel om 1 miljoen Quatt-warmtepompen te installeren voor 2030”, aldus Marijn Flipse, co-founder en ceo van Quatt.

Lees ook: Innovatief programma NXTGEN HIGHTECH moet Nederland wereldwijd op tech-kaart zetten

Techbedrijf met een missie

De Amsterdamse scale-up is opgericht door de broers Marijn en Bas Flipse. Ze zijn beiden ervaren ondernemers uit de tech-sector. Waar Marijn zijn ervaring heeft opgedaan binnen technische startups, richt Bas zich meer op het economische aspect. Vanuit het streven om samen het verschil te maken en een steentje bij te dragen aan duurzaamheid, is Quatt opgericht.

De broers hebben de missie om binnen de komende 6,5 jaar 1 miljoen Quatt warmtepompen te installeren. Zo zetten zij zich in voor een duurzame toekomst, gedreven door technologie.

Lees ook: Startup Soolutions werft kapitaal voor groeimarkt thuisladers elektrische auto’s

Over Quatt

Quatt is een Amsterdamse scale-up in high-tech warmtepompen. Het bedrijf ontwikkelt, produceert en installeert de Quatt Hybrid, een hybride warmtepomp aangestuurd door slimme software. Daarnaast ontzorgt Quatt de klant door het hele proces op zich te nemen. Van advies tot installatie en het aanvragen van de subsidie. Met het doel om in 2030 1 miljoen warmtepompen te hebben geïnstalleerd, zijn de ambities van Quatt hoog. Met een team van ondertussen bijna 100 mensen maakt het bedrijf grote stappen naar het realiseren van deze ambitie.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws