Nieuws Duurzaamheid

Wereldtentoonstelling in Dubai start: Nederland toont kennis en kunde in voedselzekerheid

In Dubai toont het Nederlandse bedrijfsleven vanaf vandaag haar kunnen. Met een jaar vertraging is namelijk Dubai Expo 2020, de wereldtentoonstelling wordt eens in de vijf jaar gehouden, van start gegaan. Meer dan 190 landen presenteren zichzelf op het gebied van innovatie, mobiliteit en duurzaamheid. Thema van deze editie: Connecting Minds and Creating the Future.

Van onze redactie 30 september 2021

Dubai Expo paars

Binnenin het paviljoen bevindt zich een kegel van meer dan 18 meter hoog. Eetbare planten worden aan de buitenkant van de kegel gekweekt en paddenstoelen aan de binnenkant. Water voor de irrigatie wordt gedestilleerd uit de woestijnlucht met behulp van SunGlacier-technologie. Foto: Expo 2020

Nederland heeft in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten een flitsende stand opgetrokken met als thema ‘Uniting water, energy & food’. Deze thema’s zijn namelijk erg relevant voor de Golfregio en Nederland kan zich – met haar kennis en expertise – hierop goed onderscheiden.

,,Ons paviljoen geeft een goed beeld van de oplossing die Nederland kan bieden op het gebied van water, duurzame energie en voedselzekerheid”, zegt demissionaire minister van Buitenlandse Handel en Ontwikkeling Tom de Bruijn (D66). ,,Het sluit ook aan bij de ambitie van landen in de Golfregio die hun focus willen verleggen van olie en gas naar het lokaal produceren van meer voedsel en het opvangen van de gevolgen van klimaatverandering.”

Lees ook: De techniek van dit Nederlandse bedrijf gaat de hele wereld over

Paviljoen genomineerd voor het meest duurzaamste op de Expo.

Het Nederlands paviljoen is ontworpen als een biotoop, een circulair ecosysteem dat letterlijk de verbinding laat zien tussen duurzame energie, watermanagement en voedsel. Hiermee is Nederland een van de genomineerden voor het meest duurzame paviljoen op de Expo. Het paviljoen is ontworpen door V8 Architects, KossmanndeJong, Witteveen+Bos en Expomobil. Daarnaast zijn een groot aantal Nederlandse innovatieve bedrijven betrokken geweest bij dit proces.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws