Nieuws Innovatie

Exact Live dit jaar digitaal: online events vervangen fysieke edities

Exact Live kent dit jaar in zowel Nederland als België een virtuele opzet. De softwareontwikkelaar verspreidt de online evenementen ditmaal over meerdere dagen. Nederlandse bezoekers kunnen 2 tot en met 6 november alvast aanvinken in hun agenda. De digitale versies vervangen vanwege corona de fysieke edities.

Van onze redactie 7 juli 2020

Exact Live beursvloer

Een sfeerimpressie van Exact Live in 2019.

De Nederlandse editie van Exact Live geldt als het grootste business software-evenement van de Benelux. Vorig jaar trokken ongeveer zesduizend ondernemers, accountants en Exact-partners naar de Jaarbeurs in Utrecht. Exact zet nu in op twee meerdaagse events zodat geïnteresseerden inspirerende sessies of keynotes kunnen combineren met hun reguliere werkzaamheden.

''Het gaat een memorabele ervaring worden, waarbij bezoekers zodanig worden geboeid dat ze meerdere keren in de week terugkomen''

Petra Vunderink, Head Of Marketing Communications Exact

Exact Live een inclusief event

Exact kiest bewust voor een volledig online evenement. ,,Veiligheid en gezondheid staan voorop, daarin nemen we onze verantwoordelijkheid. We zien dat de evenementenbranche gelukkig langzaam weer een beetje kan opstarten. Maar zelfs al zou het mogelijk zijn om tegen die tijd een fysiek evenement te organiseren van de omvang van Exact Live, dan nog zijn er mensen die zich liever niet in grotere mensenmassa’s begeven. We willen niemand met lastige keuzes opzadelen en voor iedereen bereikbaar zijn”, verduidelijkt Petra Vunderink, Head Of Marketing Communications bij Exact.

Komende maanden wordt meer bekend

De komende maanden zal duidelijk worden hoe Exact Live er virtueel uit gaat zien. Wel is al bekend dat de digitale versie afwijkt van de fysieke tegenhanger. Vunderink: ,,We willen niet alleen een vertaling maken van het offline event naar online events. Het gaat een memorabele ervaring worden, waarbij bezoekers zodanig worden geboeid dat ze meerdere keren in de week terugkomen. Exact Live wordt uiteindelijk een mix van live-onderdelen met veel interactie en on demand-sessies.”

''Exact Live wordt dit jaar niet een evenement dat je fysiek bezoekt, maar een serie die je wilt bingewatchen''

Petra Vunderink, Head Of Marketing Communications Exact

En digitale versie van Exact Live op poten zetten, betekent pionieren, weet Vunderink: ,,We hebben nu acht jaar ervaring met het organiseren van Exact Live, maar door de nieuwe omstandigheden zijn we het helemaal opnieuw aan het uitvinden. Dat vergt een hele andere manier van denken. Exact Live wordt dit jaar niet een evenement dat je fysiek bezoekt, maar een serie die je wilt bingewatchen.”

Benieuwd naar meer informatie over het programma of aanmelden? Check dan de website Exact Live 2020

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.