Nieuws Groei

Amazing Oriental: deze keten opent nieuwe winkel tijdens lockdown

Waar de meeste winkels noodgedwongen gesloten zijn of nagenoeg geen omzet kunnen draaien, is er toch af en toe een lichtpuntje in retailland. Vorige week opende het derde filiaal van Amazing Oriental in Den Haag. En: er zijn zelfs uitbreidingsplannen voor 2021.

Anke Derkse 27 januari 2021

Amazing oriental azie supermarkt den haag

De keten van Aziatische specialiteiten is in haar reeds lange bestaan niet explosief, maar wel bescheiden en gestaag gegroeid. De tijd lijkt echter nu rijp voor een groeispurt. De winkel aan het Kerkplein in Den Haag is de 21e en er staan voor dit voorjaar nog filialen in de planning voor Amersfoort en Utrecht.

,,Mensen moeten blijven eten en de Nederlanders ontdekken steeds meer de Aziatische keuken”, verklaart Liza Poon, marketing manager van Amazing Oriental de expansie. De winkels kenden jarenlang voornamelijk klanten van Aziatische afkomst. Begonnen in ‘China Town’ in Amsterdam 35 jaar geleden, breidde de keten zich langzaam uit naar plaatsen als Beverwijk, Rotterdam en Almere. Niet overal kenden de mensen deze producten. ,,Er zijn zelfs bepaalde gebieden in Nederland waar mensen eigenlijk bijna nooit rijst eten, laat staan dat ze van sushi hebben gehoord. In die regio’s hebben we dan ook op dit moment geen filialen. Je ziet de laatste jaren echter dat Nederlanders op vakantie in aanraking komen met de echte Aziatische keuken. Dan willen ze bij terugkomst thuis ook wel eens zelf in de keuken die recepten proberen.”

Amazing Oriëntal voert zo’n 10.000 authentiek Aziatische producten van A-merken die worden geïmporteerd uit landen als Japan, Indonesië, Vietnam, Thailand en uiteraard China.

Minder zeecontainers voor aanvoer producten

Volgens Poon is haar keten uniek in Nederland. De winkel voert zo’n 10.000 authentiek Aziatische producten van A-merken die worden geïmporteerd uit landen als Japan, Indonesië, Vietnam, Thailand en uiteraard China. Importeren in coronatijd is wel wat lastiger geworden, merkt ook Poon: ,,Doordat er minder zeecontainers beschikbaar zijn op de schepen die de producten vervoeren, komen de producten soms later aan dan gebruikelijk. De vrachtkosten zijn inmiddels drie tot vijf keer zo hoog als vóór de pandemie. Op zich hebben we geen leveringsproblemen; het komt alleen wat later aan dan normaal. Daar houden we met onze bestellingen rekening mee.” Op Ypenburg en in Hoofddorp heeft het bedrijf twee distributiecentra waar ze een ruime voorraad aan kunnen leggen.

Behoedzame groei

De groei die de keten de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, komt niet uit de lucht vallen. Dankzij een zorgvuldig opgebouwde marketingstrategie is de Nederlandse consument langzaam maar zeker warm gemaakt voor de Oosterse keuken. Deelname aan diverse huishoudbeurzen, zoals de Libelle Zomerweek, maar ook optredens in allerlei tv-programma’s als Peking Express heeft bijgedragen aan de naamsbekendheid. ,,Tijdens de Olympische Spelen in Seoel was er opeens aandacht voor de Koreaanse keuken. Je merkt dat als mensen eenmaal kennis hebben gemaakt met bepaalde gerechten, de vraag naar die producten stijgt.” Nederlanders zijn een reislustig volkje en als ze eenmaal in Thailand de echte Thaise kerriesaus hebben geproefd, willen ze die, volgens Poon, uit de gewone supermarkt echt niet meer hebben.

"We hebben nog meer plannen voor dit jaar en zijn ons op dit moment rustig aan het oriënteren op geschikte locaties"”

De keuze van de uitbereidingslocaties doen ze bij Amazing Oriental altijd erg zorgvuldig, met de behoedzaamheid die Aziaten eigen is. ,,We hebben nog meer plannen voor dit jaar en zijn ons op dit moment rustig aan het oriënteren op geschikte locaties.”

Tussen AH en EKO

De nieuwe winkel in Den Haag zit op een opmerkelijke plek: precies tussen de grootgrutter Albert Heijn en biologische supermarkt Ekoplaza in. ,,Een bewuste keuze”, legt Poon uit. ,,Voor ons zijn het geen concurrenten. We voeren een totaal afwijkend assortiment en verkopen bijvoorbeeld geen vlees. We maken het de consument op deze manier juist makkelijk om de boodschappen te combineren. Daarnaast trekken we op deze manier nieuwe klanten doordat ze ons letterlijk in het straatbeeld zien als ze naar hun vertrouwde super gaan. Uit nieuwsgierigheid lopen ze dan ook even bij ons binnen.”

Grote troef van Amazing Oriental is dat de consument die nog niet bekend is met de Oosterse keuken, de producten ter plekke kan proeven. ,,Normaal hebben we kookdemonstraties, maar daar zijn we uiteraard in coronatijd mee gestopt. Wel hebben we nog steeds een mogelijkheid om kant-en-klare gerechten af te halen. Daar wordt goed gebruik van gemaakt en dat stimuleert ook om het een volgende keer eens zelf te gaan maken.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.