Aangeboden door Topgeschenken

Branded Content Groei

Bloemen sturen naar klanten blijft belangrijk, zowel in goede als slechte tijden

Bloemen sturen naar klanten blijft belangrijk, ook in mindere tijden. Dat blijkt uit onderzoek van Motivaction, in opdracht van Bloemenbureau Holland die de effecten van corona op de verkoop van bloemen en planten onderzocht. In de praktijk blijkt dat te kloppen, ziet ook officemanager Corinne Nieuweburg van MUNT Hypotheken in Den Haag. Zij stuurt bloemen naar klanten om succes te vieren of om te laten blijken dat ze meeleven in mindere tijden.

Jessica de Jong 15 november 2021

Bloemen ondernemer geschenken

Corinne Nieuwenburg is, samen met twee andere officemanagers, verantwoordelijk voor alles wat zich afspeelt op kantoor. Ook zij ervaart dat bloemen thuisbezorgen in coronatijden goed werkt. Foto Ruud Voest

Uit het onderzoek van eind februari 2021 blijkt dat bloemen en planten belangrijk blijven tijdens lockdowns en dat door crisis deze producten een hoge waardering krijgen. Daarbij is ook een duidelijke stijging te zien in het laten thuisbezorgen van bloemen en planten. Zelf inspiratie opdoen welke producten jij passend vind? Klik dan hier.

''Wij verstrekken hypotheken, een lening voor lange termijn, en als lifetime partner willen wij onze klanten zo goed mogelijk bijstaan. Daar hoort het vieren van successen bij, net zoals het ondersteunen en tonen van medeleven in mindere tijden”

Corinne Nieuwenburg, Munt Hypotheken

Bloemen versturen essentieel voor klantrelatie

Corinne Nieuwenburg is, samen met twee andere officemanagers, verantwoordelijk voor alles wat zich afspeelt op kantoor. Ook zij ervaart dat bloemen thuisbezorgen in coronatijden goed werkt. Met haar drukke takenpakket wendt Nieuwenburg zich graag tot betrokken partners die haar kunnen helpen bij het versturen van bloemen en andere geschenken naar klanten.

Ze ziet het versturen van bloemen als essentieel onderdeel van het onderhouden van een klantrelatie. ,,Wij verstrekken hypotheken, een lening voor lange termijn, en als lifetime partner willen wij onze klanten zo goed mogelijk bijstaan. Daar hoort het vieren van successen bij, net zoals het ondersteunen en tonen van medeleven in mindere tijden.”

Zoveel meer dan een klein gebaar

Uit Amerikaans gedragsonderzoek(2005) blijkt dat bloemen op een natuurlijke en gezonde manier stemming en humeur positief beïnvloeden. Nieuwenburg stuurt zelf ook graag bloemen als ze weet dat iemand het zwaar heeft. ,,Laatst had ik klanten uit Limburg die gedupeerd waren door de overstromingen. Hun huizen stonden onder water waardoor ze enorme schade hadden. We nemen contact met ze op en bekijken waar we hulp kunnen bieden. Het is aan mij als officemanager dan de taak om even een bosje bloemen te sturen.”

Dat deed ze eerder ook toen bleek dat klanten gedurende de lockdown in financiële problemen kwamen. ,,Ze verloren bijvoorbeeld hun baan of hadden een andere reden waardoor ze de hypotheek (gedeeltelijk) niet meer konden betalen. Ons motto is dat wij dan juist proberen om deze mensen te helpen om tot een langdurige oplossing te komen. Zo hebben we onlangs een klant aan een loopbaanbegeleider gekoppeld om een nieuwe baan te vinden.” Het is die persoonlijke aanpak die MUNT Hypotheken belangrijk vindt en die in de praktijk goed uitpakt. ,,Het is niet voor niets dat we maar weinig klanten hebben met achterstanden”, weet ze.

Geschenken laten bezorgen zonder zorgen

MUNT Hypotheken hecht er daarnaast veel waarde aan om alles zo simpel mogelijk te maken. Dat zien ze ook terug in de relatie met Topgeschenken.nl. ,,Deze partij zorgt dat het geschenk of de bloemen die wij willen versturen ingepakt en al thuis worden bezorgd. Alles gaat op de post en je hoeft je nergens zorgen over te maken. Het is vertrouwd, we kunnen goed overleggen en krijgen duidelijkheid over wat we kunnen verwachten.”

Wanneer ze een bestelling doet, kiest ze het liefst voor een duurzaam product. ,,Duurzame producten passen goed bij de duurzame visie van ons bedrijf dus dan kies ik daar graag voor. Het is fijn dat je dat op de site van Topgeschenken.nl dat gelijk kunt aangeven.”

Naast het bestellen van de dagelijkse bloemen en geschenken komt het ook voor dat Nieuwenburg een speciale bestelling wil plaatsen, bijvoorbeeld een grote order. Dan zoekt ze altijd even contact met de accountmanagers om te overleggen wat mogelijk is. Nieuwenburg vindt het fijn dat ze gelijk iemand aan de lijn krijgt die begrijpt wat ze nodig heeft, waarmee ze kan sparren en erop kan vertrouwen dat de order adequaat wordt opgepakt.

Sander Kuijt van Topgeschenken.nl heeft alles in huis om officemanagers snel te kunnen helpen. Hij deelt graag drie tips:

1. Met een bedrijfsaccount is het mogelijk meerdere collega’s rechten toe te kennen om te bestellen. Secretaresses, management, receptie, iedereen bestelt onder hetzelfde account. Alle orders voor het hele bedrijf komen indien gewenst overzichtelijk op één factuur.

2. Voor grotere orders kunnen onze accountmanagers meedenken over zowel de invulling als over een scherpe prijs die voordeliger is dan wanneer je online een losse bestelling doet.

3. Alle aangevraagde offertes worden binnen een werkdag behandeld en beantwoord.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Topgeschenken.nl. Meer weten, kijk op Topgeschenken.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

tracking pixel