Aangeboden door Higherlevel.nl

Branded Content Groei

20 jaar Higerlevel.nl: het forum van en door ondernemers

Heb jij een ondernemersvraag? Wil je feedback op je bedrijfsplan? Of wil je anderen adviseren? Dan ben je bij Higherlevel.nl aan het juiste adres. Hier komen ondernemers al twintig jaar samen om elkaar naar een ‘hoger plan’ te tillen. Ben Avôt, community marketing manager: „Dit is een forum voor en door ondernemers. Hier staat de ‘hoe-vraag’ centraal.”

Crissy Mulder 17 november 2022

1200x628 1 jubileum 1

Foto: Higherlevel.nl

In 2002 richtte onderneemster Mikky Vrolijk Higherlevel.nl op. Met dit platform – dat sinds 2006 gefinancierd wordt door Rijksoverheid en uitgevoerd wordt door de RVO – wil zij een eind maken aan de versnippering van informatie voor (startende) innovatieve ondernemers. Avôt: „Op Higherlevel.nl hebben alle deelnemers met dezelfde materie te maken, namelijk het ondernemerschap. Dit is een plek voor en door ondernemers.”

Fijn die informatie, maar wat betekent dat voor mijn bedrijf?

Volgens Avôt worden steeds meer instanties, waaronder de overheid, beter in het informeren van ondernemers. Helaas blijft dit bij statische informatie: de ‘hoe-vraag’ mist. Daar speelt Higherlevel.nl op in. „Informatie is fijn, maar wat betekent die informatie voor jouw bedrijf? Hoe pak je dat aan? Waar kun je aan denken? Waar heb je nog niet aan gedacht? En wie gingen je voor? Die antwoorden vind je op ons platform.”

Op dit moment wordt er op Higherlevel.nl veel gesproken over de hoge energiekosten. „Heel veel ondernemers lopen tegen torenhoge rekeningen aan. Daardoor ontstaan er veel discussies over dit onderwerp. Denk aan vragen zoals: hoe vliegen jullie die rekening aan? Bereken je het door? Of ga je zelfs tijdelijk dicht?” Daarnaast keren er volgens Avôt regelmatig een aantal standaardonderwerpen op het platform terug. „Denk bijvoorbeeld aan juridische zaken zoals: welke vorm past het beste bij mijn bedrijf? Of: we willen groeien, maar hoe? Als eenmanszaak of b.v.?”

“De echte experts op het gebied van ondernemen zijn de ondernemers zelf”

Ben Avôt

Met elkaar sparren dus, dat is fijn, want de echte experts op het gebied van ondernemen zijn volgens Avôt de ondernemers zelf. „Informatie over ondernemen is er genoeg, bijvoorbeeld op het Ondernemersplein. Maar hoe je dan precies onderneemt? Dat antwoord vind je alleen op Higherlevel.nl.”

Forum ouderwets? Allesbehalve

Hoe je het ook wendt of keert: Higherlevel.nl is een forum. Is dat nog wel van deze tijd? „Absoluut”, zegt Avôt. „Het forum was één van de eerste social media platforms, maar wordt de laatste tijd steeds minder vaak ingezet. Toch is dit medium bij uitstek geschikt om de rol van adviseur op zich te nemen en een pay it forward beweging te creëren. En dat is ook precies onze bedoeling: Higherlevel.nl brengt ondernemers bij elkaar die elkaar bijstaan en met elkaar een mooie win-winsituatie creëren.”

“Op elke vraag die hier gesteld wordt, krijgt de ondernemer gemiddeld binnen vier uur antwoord van een collega ondernemer”

Ben Avôt

Daarbij heeft Higherlevel.nl volgens Avôt het voordeel dat het al twintig jaar bestaat. „Dat betekent: een database van onschatbare waarde voor ondernemers. Op dit platform zijn de meeste basisvragen in het verleden al eens gesteld. Daardoor is er, op basis van simpele zoektermen, heel veel bruikbare informatie te vinden. Daardoor lopen onze bezoekersaantallen ook niet terug, integendeel. Op dit moment hebben wij meer dan 77.000 geregistreerde leden en gemiddeld zo’n 160.000 bezoekers per maand. En op elke vraag die hier gesteld wordt, krijgt de ondernemer gemiddeld binnen vier uur antwoord van een collega ondernemer. Dat is goud waard, zeker in deze tijd.”

Netwerken in een nieuw jasje

De komende tijd zet Avôt in op het verder uitbreiden van de database én het stimuleren van netwerken. „Enerzijds zetten we nog meer in op vindbaarheid en gebruikersgemak. Anderzijds blazen we netwerken nieuw leven in. In het verleden organiseerden wij eerder offline netwerkevenementen, zoals een BBQ of nieuwjaarsborrel. Nu steken we dat concept in een nieuw jasje. Higherlevel.nl is een plek waar ondernemers zich profileren en elkaar vinden. En waar dus nieuwe netwerken ontstaan. Daar gaan wij het komende jaar meer aandacht aan besteden. Hoe dat er precies uit komt te zien? Dat weten we nu nog niet. Maar we denken er onder meer over na ons aan te sluiten bij bestaande events.”

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Higherlevel.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws