Aangeboden door Toll Global Forwarding
Branded Content Groei
Hoe blijft Toll Global Forwarding kansen zien nadat de logistieke wereldmarkt met 20-30 procent kromp?
De logistieke wereld zoals we die kennen raakt in rap tempo verder uit zicht. In een paar jaar tijd is er van alles veranderd, waardoor bedrijven wereldwijd opnieuw nadenken over hun logistieke stromen. Toll Global Forwarding merkt dat er in Nederland, in heel Europa en wereldwijd weer groei mogelijk is dankzij de flexibiliteit van de organisatie.

Arjan-Olivir van der Woning, Managing Director Benelux bij Toll.
Arjan-Olivir van der Woning, Managing Director Benelux bij Toll, ruikt kansen. Hij vertelt: ,,We zijn sterk in wereldwijde logistiek, maar niet in de traditionele vorm. We zijn een service-organisatie, waardoor we opdrachtgevers meer flexibiliteit kunnen bieden. De behoefte aan die flexibiliteit neemt alleen maar toe, dus daar spelen we op in.”
Logistiek verandert er van alles
De huidige globale politieke situatie en de coronapandemie gelden als belangrijke aanjagers van verandering. Organisaties willen minder afhankelijk zijn van China en andere landen in Azië. Bedrijven kiezen voor near-shoring en friend-shoring, bijvoorbeeld in Oost-Europa of elders op het eigen continent.
,,De enorme levertijden op alles met een chip maakte hier duidelijk dat wereldwijde logistieke stromen soms heel fragiel zijn. Het moet slimmer en flexibeler, om de betrouwbaarheid van leveringen te garanderen", licht Van der Woning toe.
Stabiliteit en betrouwbaarheid winnen het steeds vaker van de laagste prijs. ,,Tegelijkertijd merken we dat bedrijven zoeken naar manieren om de Supply Chain efficiënter in te richten. Er is veel behoefte aan informatie, aan advisering en aan het meedenken over logistieke stromen. Daar kunnen we in veel gevallen goed bij helpen.”
Bekijk hieronder het interview met Arjan-Olivir van der Woning in De Ondernemer Live.
"De enorme levertijden op alles met een chip maakte hier duidelijk dat wereldwijde logistieke stromen soms heel fragiel zijn"
Toll is in Australië en Azië overal bekend
Toll Global Forwarding werd al in 1888 opgericht in Australië. Het bedrijf is wereldwijd actief, met zelfs tien kantoren in Nederland en de rest van Europa. ,,We bieden ocean freight, air freight, sea-air-combinaties, douane-diensten, warehousing and 3PL- en 4PL-services", vertelt Van der Woning. ,,Je kunt stellen dat we internationaal transport, distributie, opslag en overslag en zelfs e-commerce en fulfilment van A tot Z aanbieden.”
De focus lag lange tijd op Australië en Azië. Inmiddels groeien ook de activiteiten in Europa. ,,We zijn dankzij digitalisering en Supply Chain-management heel sterk aan de andere kant van de wereld. We hebben Nederland en Europa goed leren kennen, dus zijn nu klaar om onze innovaties, flexibiliteit en servicegerichte aanpak ook hier groots te introduceren.”
‘Hoe zou je het morgen willen doen?’
Van der Woning doelt op flexibele en creatieve oplossingen, bijvoorbeeld als bedrijven het Europese continent liever niet verlaten. ,,Met short-sea-oplossingen, vrachtwagens en treinverbindingen kunnen we klanten perfect pan-Europees helpen. Wij stroomlijnen de logistieke stromen, vanuit onze kennis, ervaring en het wereldwijde netwerk. We zijn geen logistiek consultants, maar weten vaak vanuit de praktijk hoe het slimmer en stabieler kan.”
Binnen Toll merkt hij dat er veel behoefte is aan creativiteit en flexibiliteit. Bedrijven zoeken alternatieven, om minder afhankelijk te worden en de stabiliteit van hun logistieke stromen te garanderen. Van der Woning licht toe: ,,Natuurlijk zijn we een freight forwarder, dus dat is wat we doen. Tegelijkertijd helpen we klanten alternatieven te vinden voor hun zeevracht. Of helpen we warehouses efficiënter te gebruiken, om de hoeveelheid cash te verminderen.”
"We tonen in Australië en Azië aan hoe innovatief we zijn als het gaat om Supply Chain-management. Die oplossingen introduceren we nu in Nederland en Europa''
Een nieuwe logistieke wereld
De wereldeconomie zag een afname van 20 tot 30 procent in logistieke volumes. In zo’n situatie is Van der Woning op z’n best: ,,Tijdens een crisis word je gedwongen om het flexibeler, slimmer en beter te doen. We zien de freight-prijzen stabilizer, maar nog steeds lastig te voorspellen en er is zelfs weer sprake van lichte volumegroei. Ondertussen willen we onze klanten iedere dag weer iets beter bedienen dan gisteren.”
Hij beschrijft hoe Toll het beste van een lokale speler in bijvoorbeeld Nederland combineert met een wereldwijd netwerk. ,,We tonen in Australië en Azië aan hoe innovatief we zijn als het gaat om Supply Chain-management. Die oplossingen introduceren we nu in Nederland en Europa. Dat biedt ons de mogelijkheid om wereldwijd te groeien, terwijl we bedrijven hier de flexibiliteit bieden die zij zoeken. We zijn een service-organisatie voor logistieke stromen. We hebben relatief weinig assets, dus kunnen daardoor perfect meebewegen met trends en de wensen van onze klanten.”
Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Toll Global Forwarding.