Podcast Droomstart

Thee bij het diner? Wel als het aan deze theesommelier ligt

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat drink je dan bij het diner als je bijvoorbeeld bent uitgekeken op water? Thee, stelt theesommelier Anne Hardon. Met haar concept Chef's Dinner Tea wil zij Nederland massaal aan de warme drank krijgen tijdens het avondeten.

Anne Hardon Droomstart

Foto: Ruud Voest.

Van onze redactie 4 mei 2022

Ruim drie maanden geleden pitchte Hardon haar idee aan de ondernemersjury van de podcastserie Droomstart. Deze jury, onder leiding van Moonback-oprichter Niels Meijssen, had wel oren naar het plan en zo belandde Hardon in het Droomstart-avontuur.

Om haar een ware Droomstart te geven, is ze gekoppeld aan een mentor. Iemand uit de praktijk waarmee ze op gezette tijden kan sparren, kan overleggen en zoals Hardon het zelf zegt: iemand die een stok achter de deur is. Samen maken ze een plan om haar bedrijf zo snel mogelijk van de grond te krijgen.

Lees ook: Workation voor bedrijven als oplossing voor tanend teamgevoel: deze twintigers geloven erin

In de achtste aflevering van Droomstart blikt theesommelier Hardon met Niels Meijssen terug op de afgelopen drie maanden als ondernemer. Krijgt ze Nederland massaal aan de thee en worden er bijvoorbeeld al zakjes verkocht? Hardon: ,,Ik denk dat het verkopen me goed af gaat.”

De bonusaflevering staat geheel in teken van de mentorgesprekken die Hardon voerde met haar startupcoach. Welke stappen moet zij als eerste zetten om haar product in de markt te zetten en waar besteedt ze te veel tijd aan? Je hoort het in deze uitgebreide bonusaflevering.

Benieuwd geworden waar dit avontuur eindigt? Luister Droomstart dan via de bekende podcastkanalen zoals Spotify en Apple Podcast. Ga naar Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis.

Lees ook: Twintiger heeft dé oplossing voor SEO-schrijvers en -marketeers

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details