Nieuws Groei

Mode-ondernemer Daniëlle Cathari (23) werkt nu al met de groten der aarde

Deze week gaat een droom in vervulling voor de Nederlandse ontwerpster Daniëlle Cathari. Op 8 februari showt ze tijdens de New York Fashion Week de kledinglijn die ze in opdracht van Adidas Originals ontwierp.

AD | Foto: Carly Wollaert 6 februari 2018

Danille Cathari Carly Wollaert

Niemand minder dan topmodel Kendall Jenner gaf haar persoonlijke goedkeuring aan de ontwerpen van Daniëlle, meldt Vogue.com.

,,We hadden meteen een klik toen we elkaar ontmoetten," vertelde Kendall aan het modeblad. ,,Onze creatieve stijlen lijken veel op elkaar. De kleuren, contrasten en het gebruik van vintage materialen passen heel goed bij mijn stijl. Ik was meteen geïnspireerd door haar werk."

Andersom is de 23-jarige Daniëlle ook onder de indruk van Kendall: ,,Het is niet iemand die bang is om haar individualiteit te laten zien en dat vind ik te gek. Ik zie veel van mijn eigen stijl terug in de manier waarop zij kleding met elkaar mixt. Werken met haar voelt niet als werken, maar meer als omgaan met een vriendin met wie ik over mode kan kletsen."

Lees ook: Dit Amsterdamse modemerk houdt duurzame basics betaalbaar

De Nederlandse showde al eerder tijdens de New York Fashion Week, toen ze nog modestudent aan het AMFI was. Ze deed mee aan een wedstrijd, werd uitgekozen om mee te doen en zo toonde Cathari haar ontwerpen, een aantal 'verknipte' Adidas trainingspakken, op de VFILES catwalk.

En met succes, want het modelabel zocht meteen contact met haar en nodigde haar uit op het hoofdkantoor in Duitsland om te komen praten over een samenwerking.