Nieuws Groei

Dit succesvolle bedrijf laat planten groeien uit potloden

Bij het jonge Rotterdamse bedrijf BLOOM your message weten ze inmiddels wel wat groei is. Niet alleen tieren de producten welig, ook het bedrijf zelf gaat als een trein. Dat schrijft het AD.

Els Kamsteeg | Foto: Jan de Groen 26 mei 2017

Bloom your message Sjoerd van Dijk

Vier jaar geleden begonnen Rotterdammers Sjoerd van Dijk, Sun van Dijk (beiden 34) en Querien Velter (33) voorzichtig met een paar zogeheten duurzame bloeikaarten. Speciale ansichtkaarten met geperste zaadjes in het papier verwerkt.

Zaadkaartjes

Met hun vinding wilden ze zeker niet bijdragen aan de afvalberg in de wereld. Want nadat de ontvanger er een tijdje tegenaan heeft gekeken, wordt de kaart met water besprenkeld waarna de prachtigste bloemen en de kruiden ontspruiten. ,,Inmiddels liggen onze zaadkaartjes in 120 winkels in Nederland en sinds een paar maanden ook in België, Duitsland en Malta'', zegt Van Dijk.

Duurzame filosofie

Het succes van de bloeikaarten wordt op de hielen gezeten door iets nieuws: het bloeipotlood. ,,Dit product komt uit Scandinavië en paste zo goed bij onze duurzame filosofie, dat we het niet konden laten liggen en wij het nu voor de Benelux verkopen.''

Relatiegeschenk

Het bloeipotlood werkt heel simpel. Je gebruikt het bijna op, het stompje stop je in de aarde en voilà: na een tijdje gaat er wat groeien. ,,Vergeet-me-nietjes, basilicum, tomatenplantjes, we hebben veertien verschillende zaden. Het mooie is dat er geen spatje gif in het hele potlood is verwerkt. ,,Dat past bij onze duurzame werkwijze. Bovendien, bij de eetbare planten uit het potlood horen geen chemicaliën'', zegt Van Dijk. BLOOM your message levert de groeipotloden vooral aan bedrijven die, net als met de kaarten, daar een duurzaam relatiegeschenk in zien.

Lees ook: Rent a Plant zorgt voor een gezondere werkplek

Milieuvriendelijk

De consument die een leuk en milieuvriendelijk cadeautje zoekt, kan de kaarten en de potloden vinden in planten- en cadeauwinkels in het land. Wie een hippe trouw-of rouwkaart wil, krijgt een op maat gemaakt advies.

Prijs

Alle inspanningen van de Rotterdammers vielen onlangs op. ,,Op PromZ.live, de relatiegeschenkenbeurs in Ahoy, ontvingen we van de vakjury een prijs voor het beste product van 2017'', zegt Van Dijk trots.