Nieuws Groei

E-bike-verhuurder GreenMo groeit met overname van onderhoudsbedrijf Helmstadt door

De grootste verhuurder van e-bikes in Nederland, GreenMo, heeft het 126 jaar oude onderhoudsbedrijf Helmstadt overgenomen. Deze onderneming is gespecialiseerd in het leveren en onderhouden van elektrische voertuigen voor onder meer Defensie en de gemeente Amsterdam.

Van onze redactie 28 mei 2021

Green Mo neemt Helmstadt over

GreenMo, verhuurder van e-bikes aan onder andere Just Eat Takeaway (Thuisbezorgd.nl), Domino’s en De Beren, heeft het Amsterdamse onderhoudsbedrijf Helmstadt overgenomen. Foto: GreenMo

GreenMo, bekend van elektrische fietsen voor Thuisbezorgd-koeriers, hoopt met de inlijving in te spelen op de groei van de bezorging van boodschappen.

Lees ook: E-scooterkoning Doeke Boersma over zijn strategie: ‘Een jaar zonder overnames is een jaar niet geleefd’

Het in 2013 opgerichte GreenMo is al langer actief op de overnamemarkt. Vorig jaar kocht het bedrijf uit Waardenburg een meerderheidsbelang in de branchegenoot E-bike to go, die ook erg populair is onder maaltijdbezorgers. Door die overname werd GreenMo in één klap de grootste aanbieder van abonnementen op elektrische fietsen.

Baas Helmstadt komt in bestuur GreenMo

Hoeveel geld er met de overname van Helmstadt is gemoeid, wilden de bedrijven niet bekendmaken. De topman van Helmstadt krijgt ook een positie binnen het bestuur van GreenMo. ,,Met 126 jaar ervaring brengt Helmstadt belangrijke kennis aan de tafel”, aldus Doeke Boersma, ceo van GreenMo Group. ,,Het ervaren team en de kwalitatieve voertuigen zijn een aanwinst voor GreenMo, net als het noemenswaardige klantbestand dat het bedrijf heeft weten op te bouwen. Bovendien heeft Helmstadt een belangrijke geografische marktpositie in Nederland voor GreenMo.”

"Helmstadt heeft een belangrijke geografische marktpositie in Nederland”

Doeke Boersma, ceo GreenMo

GreenMo richt zich op online boodschappen

Met Helmstadt mikt GreenMo op de groeimarkt van online boodschappen. Het Amsterdamse bedrijf levert namelijk de relatief lichte soort bezorgwagens waar ook onlinesupers Picnic en Crisp mee rondrijden. Albert Heijn kondigde onlangs aan vanaf 2025 alleen nog maar met uitstootvrije vervoersmiddelen boodschappen te bezorgen in binnensteden. Helmstadt onderhoudt in totaal 2.500 voertuigen.

Klanten gebruiken e-scooters voor bezorging korte afstand

GreenMo is naar eigen zeggen marktleider in de verhuur van elektrische voertuigen, onder meer aan Domino's Pizza en de politie. Het bedrijf heeft in totaal 30.000 voertuigen in onderhoud en is actief in Nederland, België, Duitsland, Engeland, Frankrijk en Oostenrijk. Naast elektrische fietsen gaat het ook om scooters en bestelwagens. Klanten gebruiken die vooral voor bezorging op korte afstand.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws