Nieuws Groei
Dragons' Den-thuiskapper ziet toch geen 100.000 euro van Perridon maar toont veerkracht
Je kunt de deelname van Malory Boston aan Dragons’ Den gerust een rollercoaster noemen. Waar de initiatiefneemster van het thuiskappersplatform Wiwiri in eerste instantie een investering van 100.000 euro uit de portemonnee van dragon Michel Perridon kreeg toegezegd, stond de Amsterdamse deelnemer een aantal dagen later met lege handen. Dat Boston heilig in haar plan gelooft en over een flinke portie veerkracht beschikt, bewijst ze met haar applicatie die sinds zondag evengoed live staat.

Malory Boston: ,,Het team van Perridon heb ik gelaten voor wat het is. Daar kom ik bij terug als ik meerdere serieuze stappen heb gezet." Foto; Wiwiri
Een applicatie waarin geregistreerde thuiskappers potentiële klanten kunnen ontmoeten en vice versa. Dat is het idee achter Wiwiri. Boston weet immers uit eigen ervaring dat veel mensen moeite hebben om gemakkelijk en op korte termijn een geschikte kapper te vinden.
Dragons Pieter Schoen en Nikkie Plessen raakten destijds enthousiast van Bostons pitch, maar vonden het gezien de omvang van de applicatie allemaal nog wel wat prematuur. 'Neem contact met mij op zodra je applicatie in de lucht is en er genoeg mensen gebruik van maken’, zei Plessen er echter wel bij. Michel Perridon zag het wel meteen zitten en was bereid om 100.000 euro te investeren tegen een bedrijfsaandeel van 49 procent. Boston had 20 procent voor ogen, maar ging uiteindelijk wel overstag (via deze link is het tv-optreden terug te kijken).
Team achter dragon Michel Perridon twijfelde over bestaan van de doelgroep
,,Een paar dagen later ging ik met het team van Perridon in gesprek”, vertelt Boston. ,,Daar kreeg ik te horen dat ze mijn doelgroep niet goed genoeg kenden en dat ze er zelfs aan twijfelden of deze überhaupt wel bestond. Ik kreeg de vraag of ik dat eerst eens wilde bewijzen, pas daarna zouden we verder in gesprek kunnen gaan.”
"Eerst Amsterdam veroveren en dan terug naar de investeerder. Ja, Nikkie Plessen kan ook zeker op mijn telefoontje rekenen"
Of dit een teleurstelling was voor de 31-jarige Boston? Natuurlijk. Toch besefte ze zich maar al te goed met wie ze te maken had en dus was er respect voor de vraag van haar mogelijke investeerders. ,,Omdat ik zeker wist dat er markt is voor mijn applicatie, heb ik deze uitdaging met beide handen aangegrepen. Ik heb een video voor social media opgenomen waarin meerdere mensen vertellen over hun behoefte aan een initiatief als Wiwiri. Ik heb daar ontzettend veel reacties op ontvangen.”
Dragons' Den-deelnemer niet weer bereid om 49 procent van de aandelen af te staan
Tevens ontving Boston een reactie uit onverwachte hoek. ,,Ik kreeg een bericht van SheaMoisture, een grote producent van haarverzorgingsproducten. ‘Je hoeft niet te bewijzen dat deze doelgroep bestaat’, luidde de boodschap. Ze wilden niet investeren, maar wel sponsoren. Met hun inbreng heb ik de applicatie uiteindelijk kunnen lanceren. Het team van Perridon heb ik gelaten voor wat het is. Daar kom ik bij terug als ik meerdere serieuze stappen heb gezet. Of ik dan opnieuw bereid ben om 49 procent van de aandelen af te staan? Nee, daar begin ik niet meer aan.”
Lees ook: Derde seizoen Dragons' Den: de succesverhalen van 2021
Wiwiri trekt zonder Dragons' Den-investering ook nieuwe klanten aan
Hoewel er nog altijd met beperkte financiële middelen gewerkt moet worden, heeft Wiwiri in amper een week tijd 23 geregistreerde kappers aan zich weten te binden. Een knappe prestatie aangezien er nog geen euro aan marketing is besteed en alle klanten op social media-uitingen zijn afgekomen. Boston vertelt dat haar startup momenteel alleen gericht is op Amsterdam, maar dat kappers uit andere steden haar al hebben benaderd met de vraag waarom ze de app niet beschikbaar maakt voor de rest van Nederland.
,,Ongeveer 75 procent van alle kappers in ons land is thuiskapper”, verklaart ze. ,,Het is mijn doel om 50 procent aan Wiwiri te koppelen, maar in deze prille fase ligt de focus nog even op Amsterdam. Eerst de kinderziektes eruit, dan de helft van de kappers in deze stad veroveren en dan terug naar de investeerder. Ja, Nikkie Plessen kan dan ook zeker op mijn telefoontje rekenen. Als dit platform gaat werken voor thuiskappers, dan moet het ook lukken voor make-upartiesten en nagelstylisten. Dit sluit goed aan bij de modebranche waarin Plessen actief is.”
De applicatie van Wiwiri. Foto: Wiwiri
Lees ook: Dragons' Den-investeerder Harris: 'Nederland doet te weinig voor jonge ondernemers in startupfase'
Lees ook: Afgekraakt in Dragons' Den: frisdrankproducent Leppa weet hoe dat voelt
Deelnemer Dragons' Den vooral blij met exposure
Boston vertelt het op een manier die verklapt dat ze haar droom beetje bij beetje aan het verwezenlijken is. Ze beseft zich echter maar al te goed dat het nog lang niet zover is en ze haar baan als docent Engels in het middelbaar onderwijs nog een tijdje aan zal moeten houden.
,,Dat doe ik nu 32 uur per week. Ik hou ervan om kennis te delen en dus is het geen enkel probleem om hiermee verder te gaan. Mijn hart ligt alleen wel bij Wiwiri en dus hoop ik dat ik daar mijn aandacht langzaam maar zeker naar kan verleggen. Voor nu ben ik vooral heel blij met de exposure die Dragons' Den mij heeft opgeleverd. Twijfel je als ondernemer om mee te doen aan het programma, onthoud dan heel goed dat het niet alleen maar om het geld gaat. Alleen al je pitch op dat podium opent hoe dan ook nieuwe deuren.”
Lees ook: Investeerders Dragons' Den ingepakt met thee van eigen bodem