Nieuws Groei

Dragons' Den-deelnemers met fruitleren tassen vinden alsnog investeerder

Voormalig Dragons’ Den-deelnemers Esther Koolen en Jolanda Cornet zijn er alsnog in geslaagd om een investeerder voor hun bedrijf Trashious aan te trekken. De producent van fruitleren tassen is tevens een samenwerking aangegaan met Nederlands-Argentijns ontwerper Rodrigo Otazu, die eerder voor Madonna en Koningin Maxima aan het werk ging.

Van onze redactie 2 december 2022

Dragons den trashious jolanda cornet esther koolen

Trashious-oprichters Esther Koolen en Jolanda Cornet.

Hoewel de tassen gemaakt van fruitafval afgelopen seizoen enthousiast werden ontvangen in Dragons’ Den, kregen Esther en Jolanda de gewenste investering van 50.000 euro tegen 25 procent van de bedrijfsaandelen niet op tafel.

Zo hadden de dragons te weinig gevoel voor het product om er geld in te steken of was het te ‘early stage’ om als investeerder in te stappen. Won Yip was van mening dat het bedrijf het zonder de dragons ook wel zou redden. Gezien de huidige ontwikkelingen bleek hij gelijk te hebben.

Lees ook: Fruitleren tassen in Dragons’ Den: wel de complimenten, niet de investering

Trashious werkt aan nieuwe collectie met leer van mais

,,Een publicatie op De Ondernemer over onze bijzondere ervaring bracht ons alsnog meerdere geïnteresseerde investeerders”, vertelt Esther. ,,Uiteindelijk hebben we gekozen voor Marij-Ellen Smits. Een gedreven ondernemer met ervaring in vastgoed en zowel startups als scale-ups. Dankzij haar inbreng wordt er op dit moment hard gewerkt aan een nieuwe collectie met nieuwe materialen zoals leer gemaakt van mais.”

Samenwerking met sieradenontwerper Otazu

Marij-Ellen koppelde het tweetal aan een Nederlands-Argentijnse sieradenontwerper. ,,Zijn naam is Rodrigo Otazu en hij werkte eerder voor grote namens als die van Madonna, Destiny’s Child en Koningin Maxima. Hij ontwierp zelfs de voortand-juwelen van Lady Gaga.”

Geheel in lijn met de vrouwen achter Trashious zet ook Otazu zich volop in tegen het gebruik van dierlijk leer. De collectie waar hij momenteel aan werkt, staat dan ook in het teken van bewustwording onder consumenten. Deze collectie wordt begin januari verwacht.

Investeerder Marij-Ellen Smits, Esther Koolen en Jolanda Cornet zetten hun handtekening onder een samenwerking.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws