Podcast Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)?

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

David Hovanesian Teazie staand

David Hovanesian hoopt met Teazie werkend Nederland aan de duurzame thee te krijgen.

Van onze redactie 17 januari 2023

Als eerste mag David Hovanesian richting de zowel gevreesde als geliefde pitchroom om zijn onderneming weer een stap verder te brengen. Samen met zakenpartner Storm Wouters wil David met zijn bedrijf Teazie kwalitatief hoogstaande en duurzame thee een prominentere plek geven op kantoren in Nederland en België. Maandelijks komt de aanbieder op de kantoorvloer langs om de thee-smaken te wisselen. ,,Daarmee nemen we de pijn van de inkoop en het voorraadmanagement volledig weg’’, aldus de ondernemer.

Wat is er met Teazie gebeurt na de vorige uitzending van Droomstart?

Voordat David richting de pitchroom loopt, wil presentator Fabienne de Vries maar al te graag weten wat er met Teazie is gebeurd sinds de vorige Droomstart-pitch enkele weken terug. ,,We hebben heel veel risico’s genomen. We hebben echt wel een pittige opdracht mee gekregen. We zijn gaan kijken naar onze capaciteit en moesten heel wat proefplaatsingen doen. Kortom, er is heel wat spaargeld in Teazie gestoken. Maar we dachten: ‘dit is ook het moment om dat risico te nemen’’, vertelt de ondernemer.

'Mijn startup kan alleen al in Nederland 16 miljoen keer per dag indruk maken’. Het is de eerste zin die David voor de vakjury uitspreekt. Toe maar, daar spreekt enorm veel ambitie uit. Hoe David dat voor elkaar denkt te krijgen? Hij legt het zonder twijfels uit in de pitchroom. Belangrijk is de markt. Thee is nog steeds te vaak een bijproduct. In tegenstelling tot koffie. Dat kan anders, zo bleek na onderzoek van de mannen achter het duurzame thee-abonnement. Het leidde tot de missie van Teazie: een slimme oplossing die de opdrachtgever, de werkvloer, veel hoofdbrekens en geregel scheelt. De jonge ondernemer heeft een theebar meegenomen zodat de jury en de luisteraar precies weten hoe alles werkt.

Wat vindt de vierkoppige jury van David Hovanesian zijn verhaal en heeft de Teazie-oprichter de opdracht die het na de vorige pitch meekreeg met succes uitgevoerd? De jury is onder de indruk, maar heeft eveneens nog wat punten van kritiek en welkom advies.

''We zijn met hulp van een expert diep in de materie gedoken om met Food for Skin nog meer op te vallen op de cosmeticamarkt''

Angela Ursem, mede-oprichter Food for Skin

In een maand tijd is Food for Skin ver gekomen met een aantal zaken

Angela Ursem wil samen met haar zus Cathy de cosmeticawereld opschudden met een verzorgingslijn die niet alleen goed is voor de huid, maar ook voor de natuur. Naam van de onderneming: Food for Skin. De missie van de zussen is ambitieus. Ze willen de vervuilende beauty-industrie schoon maken met hulp van natuurlijke huidverzorging die zeer effectief is. Verzorging met tastbare resultaten die je kunt zien en voelen.

Ook met Food for Skin is flink wat gebeurd sinds de vorige Droomstart, zo verklapt Angela aan Fabienne. ,,We hebben enorm veel leuke reacties gehad op de podcast. Ook heel belangrijk: er zijn heel veel dingen sinds Droomstart in beweging gezet. In een maand tijd zijn we ver gekomen met een aantal zaken die hoog op ons lijstje stonden’’, aldus Angela. ,,Een voorbeeld? We zijn met hulp van een expert diep in de materie gedoken om met Food for Skin nog meer op te vallen op de cosmeticamarkt.’’

Angela Ursem wil samen met haar zus Cathy de skincare-markt duurzamer maken.

Klinkt veelbelovend. Maar is de jury net zo positief als Angela over de vordering van het vegan skincare-merk? De ondernemer probeert de jury in de presentatie te overtuigen middels drie punten. Welke dat zijn en wat Food for Skin gaat doen met deze punten? Je begrijpt het: gewoon luisteren naar deze Droomstart-aflevering. Tipje van de sluier? Het bedrijf wil gaan communiceren. Zonder poespas en met echte mensen en hun echte verhalen. Plus de inzet van een geheim wapen waarover Angela alles vertelt in deze tweede pitch van het bedrijf. Net als over de sharefunding waarmee het merk aan de slag wil.

Opvallen met duurzaam thee-abonnement en skincare-merk: zo doe je dat

De Droomstart-vakjury is nogmaals erg positief over de presentatie. Toch zijn er nog enkele prangende vragen van het beslissende viertal. Hoe wil Food for Skin het verhaal zo goed mogelijk verspreiden in de overvolle duurzame huidverzorgingsproductenmarkt? En hoe zit het precies met de sharefunding-ambities van de zussen Ursem? Angela is overduidelijk op deze vragen voorbereid, blijkt uit het slot van haar presentatie.

Blijf vooral tot aan het einde luisteren. Welke beslissing maakt de jury? Wie heeft de opdracht uit de eerste Droomstart het beste uitgevoerd? Welk businessconcept biedt de grootste kans voor de toekomst, kans op succes? De vakjury gaat in beraad en juryvoorzitter Gerard van den Broek belt de ondernemer die met zijn of haar plan door mag naar de finale. Wie dat is? We verklappen nu nog even niets. Je hoort het in deze podcast.

Stem hieronder alvast op jouw favoriet. Wie heeft het beste businessconcept in de Droomstart-finale?

Jury én publiek beslissen wie de Droomstart maakt

In seizoen 2 van Droomstart meten acht startende ondernemers zich met elkaar. In een pitch van een minuut krijgen ze de gelegenheid de vakjury, bestaande uit businesscoach en bestseller-auteur Kelly Weekers, Barry van Ruiven (topondernemer achter SEABASS), commercieel directeur André Dolsma van Qredits en De Ondernemer-directeur Gerard van den Broek, te overtuigen van hun plannen.

Uit alle inzendingen selecteert de jury tien potentiële Droomstarters die worden uitgenodigd voor een pitch. Daarvan maken er acht de kans om door te gaan, om vervolgens via twee rondes tot twee finalisten te komen die een super-pitch gaan doen. De jury en het publiek bepalen dan gezamenlijk wie Droomstart wint!

Ga met ons mee op ondernemersreis, leef mee met de kandidaten en kom te weten of jouw favoriete ondernemer zijn of haar Droomstart gaat beleven! Luisteren kan via Spotify en Apple.

Lees ook: Welke stappen hebben Christina (Contour Lab) en Jeffrey (FinBuddy) met hun startup gezet?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

De Jonge Ondernemer

Eigen kledingmerk als mentale missie voor Vlinder (17) en Merlijn (24) Kamerling

Naast broer en zus zijn Merlijn en Vlinder Kamerling ook zakenpartners. Als oprichters van Limitless presenteren zij hun streetwearmerk met coole designs en een belangrijke boodschap: meer aandacht voor mentale gezondheid. Een enorm belangrijk verhaal voor Vlinder (17) en Merlijn (24), te beluisteren in de podcast De Jonge Ondernemer.

Details
Hart voor Zaken

Arnold Mars (cfo AFAS): 'Ga niet boven, maar tussen je mensen staan'

'Liefde vormt de kern van het AFAS-familiestatuut. In dat statuut staat: ‘Die liefde maakt dat je niet vast komt te zitten in eigenbelang. Ze zorgt dat je verschillen kunt overbruggen, en dat je altijd het grotere geheel kunt zien'. Het zijn de woorden van cfo Arnold Mars van AFAS Software. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt hij over leiderschap.

Details
Droomstart

Hoe staat het met het businessplan van Droomstarters Angela (Food for Skin) en David (Teazie)

De Droomstart-finale komt steeds dichterbij. Welk businessplan is uiteindelijk topfavoriet bij de vakjury en de luisteraars? Je hoort het zeer binnenkort. Maar eerst: hoe staat het met de startups Teazie en Food for Skin? Welke ondernemer weet de jury te overtuigen met zijn of haar presentatie van tien minuten en gaat net als FinBuddy door naar de laatste ronde? Je hoort het allemaal in deze niet te missen podcastserie.

Details
De Zo Genaamde Podcast

TUI: hoe een onbeduidende Duitse afkorting een merknaam werd die klinkt als een klok

Wie van reizen en vakanties houdt, kent TUI natuurlijk wel. Maar waar komt die naam eigenlijk vandaan? In deze aflevering van de Zo Genaamde Podcast legt Frans Leenaars, chief marketing officer bij de reisgigant, dat in gesprek met naamexpert en presentator Floris Hülsmann haarfijn uit.

Details
Selfmade in Holland

EasyToys-topman Eric Idema: 'Op elk nachtkastje moet iets uit Veendam liggen'

,,Soms moet je dingen gewoon afdwingen. Jezelf forceren om je situatie te verbeteren.” Eric Idema zat met een uitkering thuis. In een woning met een flinke hypotheek. In 2007 verloor hij zijn baan. In de online verkoop van erotische artikelen zag hij een kans. Vijftien jaar later is zijn EQOM, moederbedrijf van EasyToys en Christine Le Duc, met 225 miljoen euro omzet de grootste speler in de Europese markt voor sexual wellness. Nu is hij te gast bij Roelof Hemmen in Selfmade in Holland.

Details
Droomstart

Duurzaam thee-abonnement op kantoor of heitje voor karweitje 2.0: welk businessplan gaat door in Droomstart?

De twee laatste ondernemers mogen de pitchroom betreden om hun businessplan voor te leggen aan een strenge doch rechtvaardige Droomstart-jury. Kiezen ze voor een duurzaam thee-abonnement op kantoor of de digitale buurtversie van het heitje voor karweitje? Het is weer een inspirerende en spannende podcast die je kunt beluisteren. Waar wacht je op?

Details
Hart voor Zaken

Douwe Snoek over zijn leiderschapsstijl: 'Je moet hard zijn voor jezelf om zacht te kunnen zijn'

Hij kon zich best als een 'hork' gedragen tegen zijn personeel, realiseerde Snoek Puur Groen directeur Douwe Snoek zich tijdens een gesprek met zijn medewerkers. Hij pakte de handschoen op, volgde een training zelfontwikkeling en werd van een zelfbenoemd eikel een anker voor de organisatie. In gesprek met Cor Hospes voor de podcastserie Hart voor Zaken vertelt Snoek over de kracht van leiderschap.

Details
Hart voor Zaken

Liefde en business zijn de twee grote pijlers voor succesvol leiderschap Hans van der Kooij (Caesar Groep)

Hans van der Kooij is directeur en oprichter van ICT-dienstverlener Caesar Groep. Hij is te gast in deze Hart voor Zaken, de podcastserie van Cor Hospes over leiderschap. Hoe zorgt hij voor een zo perfect mogelijk werkklimaat? ,,Ik probeer mensen te helpen op hun weg in het leven. Ervoor te zorgen dat ze hier niet komen om te werken, maar om te leven.''

Details
De Jonge Ondernemer

Pauline (17) heeft al een webshop en fysieke kledingwinkel: 'Het is keihard werken'

Pauline Snel doet haar achternaam eer aan. Ze is pas 17, maar runt nu al een succesvolle damesmodewinkel. In de winkelstraat en online. Elily draait als een malle in het pand in hartje Dordrecht en via de drukbezochte webshop. Hoe boks je dat als minderjarig ondernemer voor elkaar en waar loop je tegenaan als 17-jarige bomvol ambitie? Je hoort het in aflevering drie van De Jonge Ondernemer.

Details
Droomstart

Twee duurzame businessplannen in derde Droomstart-pitch: wordt het de growtower of fashion-software?

Ook in deze derde aflevering van Droomstart mogen twee startende ondernemers hun businessplan bij een vierkoppige jury voorleggen in de vorm van een pitch. Wie overtuigt de jury? Een uiterst duurzame kweektoren voor kruiden of fashionsoftware met een hoog body positivity-gehalte? Het beloven 25 spannende minuten te worden in deze podcast.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Verbinding als kracht: hoe de naam 'Univé' te herleiden is naar een boer in het jaar 1794

Bijna elke Nederlander kent de naam 'Univé verzekeringen'. De oorsprong van de naam zal echter bij veel minder mensen bekend zijn. De hoogste tijd voor naamexpert Floris Hülsmann om op zoek te gaan naar de betekenis van deze merknaam. Te gast in De Zo Genaamde Podcast is Ron Bavelaar om het verhaal achter de naam te vertellen.

Details
De Zo Genaamde Podcast

Kleine letter f en hoofdletter Q: het eigenzinnige en eigentijdse verhaal achter de naam fonQ

Dit keer duikt naamexpert Floris Hülsmann in het verhaal van fonQ. Kleine letter f aan het begin, hoofdletter Q aan het eind. Een opvallende naam, van een net zo’n opvallend bedrijf: fonQ verkoopt in haar webwinkel trendy meubels, lampen, cadeaus en accessoires. Hoe is het bedrijf op deze naam gekomen? Heette het altijd al zo? En wat is de gedachte erachter? Ceo Jeremiah Albinus legt het haarfijn uit in De Zo Genaamde Podcast.

Details
Hart voor Zaken

Waarom een leidinggevende volgens René Kesselaar een giraffe moet zijn en geen Bokito

Ondernemer René Kesselaar is ontevreden over de wereld waarin hij met zijn bedrijf opereert. Sterker, hij moet niks van die hele aannemerswereld weten. Daarom noemt hij Kesselaar & Zn geen aannemings- of bouwbedrijf, maar een ‘gastheer in de bouw’. Gastheer Cor Hospes van de podcastserie Hart voor Zaken wil alles over het gastheerschap en de opmerkelijke manier van Kesselaars ondernemen weten.

Details
Selfmade in Holland

Selfmade in Holland: Sharon Hilgers slaat een groenere weg in met My Jewellery

Volgend jaar staat voor Sharon Hilgers in het teken van grote veranderingen. Op zakelijk én persoonlijk vlak. Team Selfmade in Holland reist af naar Den Bosch. Het gesprek tussen Roelof Hemmen en Sharon vindt plaats in de kleurrijke showroom van My Jewellery. Sharon: ,,Voor het eerst gaan we met ons merk een ander verhaal vertellen. Dat past bij de nieuwe weg die we inslaan.” Ze heeft al fors geïnvesteerd in verduurzaming en vanaf 2023 worden de plannen uitgerold. Haar rol als meewerkend voorvrouw ziet ze steeds meer veranderen.

Details