Nieuws Groei

Bespaar-app voor 'financiële moetjes' Dyme haalt 2 miljoen euro groeigeld op

De Amsterdamse fintechstartup Dyme - bekend van Dragons’ Den - haalt 2 miljoen euro op van investeerders, onder wie de voormalig ceo van ING Retail Banking en de oprichter van Indeed.com. Het jonge bedrijf investeert dit nieuwe kapitaal in productontwikkeling en gebruikt het geld om te groeien van 300.000 naar 1 miljoen gebruikers.

Van onze redactie 29 juni 2021

Dyme david knap david schogt wouter florijn joran iedema

Van links naar rechts: David Knap, David Schogt, Wouter Florijn en Joran Iedema, oprichters van Dyme. Foto: Dyme

Jaarlijks verliest de gemiddelde Nederlander ongeveer 800 euro door vergeten abonnementen, dubbele verzekeringen en te dure contracten. Het algoritme van Dyme analyseert een bankrekening en neemt financiële ‘moetjes’ over. Acties die iedereen eigenlijk zou willen ondernemen, maar waar veel mensen de moed of tijd niet voor opbrengen.

''We helpen nu 300.000 klanten in Nederland en een groeiende groep gebruikers in het Verenigd Koninkrijk om elke maand aanzienlijk te besparen''

Joran Iedema, ceo Dyme

Eenvoudig overstappen van energieleverancier, telecomcontract of sportschool

Met Dyme stappen klanten eenvoudig over van energieleverancier, onderhandelen ze opnieuw over hun telecomcontract en zeggen ze de sportschool op waar ze al maanden niet meer kwamen. Dyme fungeert als een persoonlijke financiële assistent, leest de kleine lettertjes en onderhandelt namens klanten om hen hoofdpijn en geld te besparen.

Joran Iedema, ceo van Dyme: ,,In 2019 waren we een van de eerste bedrijven die een Nederlandse PSD2-licentie (een vernieuwde Europese richtlijn voor betaaldiensten, red.) ontvingen. Sindsdien bouwen we een product dat echte waarde biedt aan een grote en groeiende groep klanten. We helpen nu 300.000 klanten in Nederland en een groeiende groep gebruikers in het Verenigd Koninkrijk om elke maand aanzienlijk te besparen. Gaandeweg leerden we meer over de financiële pijn en frustraties van onze klanten. We haalden dit nieuwe kapitaal op om deze problemen op te lossen.”

Lees ook: Dragons’ Den-investeerder Shawn Harris zet plantenservice Upperbloom met drie ton in bloei

Unieke positie van startup Dyme in landschap van persoonlijke financiën

In hun missie persoonlijke financiën te verbeteren, wordt Dyme ondersteund door Peak Capital en prominente angel investeerders, waaronder Paul Forster, oprichter van Indeed.com en Hans van der Noordaa, voormalig ceo Retail Banking van ING.

Stefan Bary leidde de vervolginvestering van Peak, die Dyme al sinds 2019 steunt. Bary deelde zijn opwinding over de nieuwe ronde: ,,Het is fantastisch om Dyme van brandstof te voorzien terwijl ze een unieke positie innemen in het landschap van personal finance. Ze bieden gebruikers eenvoudige controle over hun financiën met advies en vooral met echte actie. Alleen al vorig jaar zijn ze meer dan driemaal gegroeid. Met deze nieuwe financiële injectie om hun product te verbeteren, ben ik ervan overtuigd dat ze nog meer gebruikers kunnen helpen, beter en sneller dan voorheen.”

Lees ook: Angst verdringt enthousiasme, investeerders Dragons' Den lopen weg bij 'te jong' Cupplement

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws