Nieuws Groei

Europese groei-ambitie: Britse verzekeringsbroker Superscript verkiest Rotterdam tot hoofdkwartier vasteland

Nu de Britse verzekeringsbroker Superscript in twee jaar tijd vijfmaal zo groot is geworden, lonkt Europa. Met investeringen van in totaal 65 miljoen Britse pond gaat het bedrijf haar diensten verder uitbreiden, met Rotterdam als hoofdkwartier op het Europese vasteland.

Van onze redactie 28 april 2023

Superscript team Nederland

Het Nederlands Superscript-team met op de eerste rij in het midden de Nederlandse operationsmanager EU Steven Gajadhar. Foto: Superscript

De Britten zien de havenstad als rijzende ster op het gebied van fintech, waardoor het volgens de broker een uitstekende basis vormt voor de ambities van Superscript. Het bedrijf streeft naar wereldleiderschap in mkb-verzekeringen met als doelgroep snelgroeiende Europese techbedrijven, veelal startups en scale-ups. Het aanbod bestaat uit verzekeringen op met name technologisch en financieel gebied, waaronder crypto en digitale activa.

Lees ook: Droomstart-winnaar FinBuddy gaat samenwerking aan met betaalplatform Buckaroo

Britten beloven transparantie, gebruiksgemak en scherpere prijs

Binnen de bedrijfsvoering van Superscript speelt data een centrale rol. Alle technologie wordt in-house ontwikkeld en dat stelt het ambitieuze bedrijf naar eigen zeggen in staat verder te gaan dan traditionele bedrijven. Door die verregaande technische kennis kan Superscript sneller schakelen en grotere stappen zetten dan andere verzekeraars. Verzekeringsrisico’s worden volgens het bedrijf nauwkeuriger beoordeeld, wat zorgt voor meer transparantie, gebruiksgemak en een scherpere prijs.

Volgens Superscript een uitkomst voor snelgroeiende techbedrijven, die van oudsher te maken hebben met een beperkt aanbod in de Europese verzekeringssector. Daar zijn vaak ook hoge(re) premies aan verbonden.

''Nederland is de thuisbasis van een aantal van de grootste fintech-bedrijven in Europa. De ondernemersmentaliteit en getalenteerde werknemers zorgen voor een perfecte match met de activiteiten van Superscript''

Cameron Shearer, ceo Superscript

'Ondernemersmentaliteit en getalenteerde werknemers zorgen voor perfecte match met Rotterdam'

Lang hoefde Superscript niet na te denken over de nieuwe locatie op het Europese vasteland. Rotterdam ontwikkelt zich razendsnel tot een belangrijke plek op het gebied van technologische vooruitgang. Ons land heeft de vijfde plaats in Europa als het gaat om het aantal startups per hoofd van de bevolking, aldus een recent rapport van organisatieadviesbureauMcKinsey. Op de Global Innovation Index krijgt Nederland de zesde plaats. Naar verwachting hebben in ons land opgerichte startups tussen 2022 en 2030 een totale beurswaarde van 250 tot 400 miljoen euro. Daar komt nog bij dat Nederland een sterke verzekeringsmarkt heeft, mede dankzij het werk van toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Cameron Shearer, ceo van Superscript, is blij met de keuze voor Rotterdam: ,,Nederland is de thuisbasis van een aantal van de grootste fintech-bedrijven in Europa. De ondernemersmentaliteit en getalenteerde werknemers zorgen voor een perfecte match met de activiteiten van Superscript. Het voelt dus heel natuurlijk om onze Europese activiteiten in Rotterdam te vestigen. Om dit nog eens te onderstrepen hebben we aansluiting gezocht bij het Upstream Festival, dat van 23 tot 25 mei in de stad plaatsvindt. Ik spreek er over de why van verzekeringen, aangezien het gebrek aan kennis daarover vaak tot problemen leidt bij startups en scale-ups. Daar willen wij verandering in brengen!”

Lees ook: Danny Cortenraede maakt impact in Amerika: 'Persoonlijke missie om ondernemers succesvol te maken'

Superscript gaat voor groeiende startup- en scale-upklimaat en strategische ligging

Lars Crama, organisator van het Upstream Festival: ,,Voor technologische startups en scale-ups is een goede verzekeringspartner essentieel. Veel traditionele maatschappijen kunnen niet meekomen met de snelheid waarmee de nieuwe economie zich ontwikkelt. Superscript biedt flexibiliteit en op maat gemaakte verzekeringsoplossingen; precies wat nodig is om de risico’s van een snel evoluerende markt te dekken. De kennis en ervaring van Cameron Shearer is een waardevolle toevoeging aan ons festival. Deze innovator in de verzekeringswereld past perfect in Rotterdam, met het groeiende startup- en scale-upklimaat, de strategische ligging en de sterke traditie in verzekeringen. Kortom: welkom!”

Cameron Shearer is de ceo van Superscript. Foto: Superscript

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws