Nieuws Groei

ScaleUp Company en GoFastForward fuseren

De twee leading companies in de groeibegeleiding van scale-ups gaan fuseren. Vanaf deze maand - januari - zullen GoFastForward en ScaleUp Company samen onder de vlag ScaleUp Company verder groeien.

Van onze redactie 19 januari 2022

Scale Up Company Groeiprogramma

,,Voor ons was het een bijzondere maar logische stap” vertellen Rutger Prent (GoFastForward) en Bart van Nol (ScaleUp Company). ,,We delen allebei ruim tien jaar ervaring en passie in het maken van groeiprogramma’s voor scale-ups en het intensief begeleiden van leiderschapsteams van snelgroeiende ondernemingen. Gezamenlijk hebben we met meer dan 2.500 en 37 procent van de Nederlandse scale-ups gewerkt. We kwamen erachter dat onze dienstverlening en teams elkaar aanvullen en nauwelijks overlappen.”

Van Nol: ,,Ook zien we de behoeftes van scale-ups snel ontwikkelen. Er is, mede vanuit de overheid, veel meer aandacht voor de ontwikkeling van snelgroeiende ondernemingen. Scale-ups creëren veel banen en een belangrijke factor in de economie. Nederland heeft verhoudingsgewijs een goede positie als het gaat over het aantal scale-ups dat ze voortbrengt. Echter, de laatste jaren stagneert dat enigszins, terwijl dat in andere landen groeit.”

'Na deze fusie ontstaat niet alleen het grootste scale-up netwerk van Nederland, maar ook de meest ervaren scale-up accelerator'

,,De Nederlandse scale-ups geven aan vooral behoefte te hebben aan specifieke relevante ontwikkeltrajecten en begeleiding. Daarnaast willen ze toegang tot een netwerk met de beste groeipartners, professionals maar ook peers om van en mee te leren. Na deze fusie ontstaat niet alleen het grootste scale-up netwerk van Nederland, maar ook de meest ervaren scale-up accelerator. Met deze fusie kunnen we scale-ups een geweldig groeipartnerschap bieden”, aldus Prent.

De nieuwe ScaleUp Company heeft ambitieuze plannen voor verdere groei, zowel inhoudelijk als uitbreiding via partners naar andere delen van Europa.

Over het nieuwe ScaleUp Company: met een team van ruim veertig scale-up professionals begeleiden zij een kleine honderd scale-up’s uit zeer diverse branches. ScaleUp Company is partner van Verne Harnish, de grondlegger van de scaling methodiek.

Vanaf vandaag altijd op de hoogte met het laatste nieuws voor ondernemers. Rond lunchtijd in je mailbox!

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws