Podcast Droomstart

Rotterdamse koffie-ondernemer helpt startend theemerk in Droomstart

Hoe zet je een merk neer? En wanneer is het tijd om uit te breiden? Deze en nog meer vragen heeft beginnend thee-ondernemer Anne Hardon voor Mark Jordaan. Hij is de eigenaar van het succesvolle koffiemerk Giraffe Coffee Roasters en weet als geen ander hoe je een merk succesvol in de markt zet.

Giraffe coffee roasters mark jordaan koffie chefs dinner tea

Foto: Shutterstock.

Van onze redactie 31 mei 2022

Jordaan is dus de perfecte match voor Hardon om mee te sparren. Dat is dan ook precies wat ze doet in de twaalfde aflevering van Droomstart, de podcast waarin beginnende ondernemers worden gevolgd bij hun eerste stappen.

Lees ook: Moeite met B2B-sales? Deze expert geeft tips

'Waardevol als het publiek jou kent'

Hardon wil met haar bedrijf Chef’s Dinner Tea een alternatief bieden voor wijn bij het avondeten. Maar hoe krijgt zij Nederland ‘s avonds massaal aan de thee? Volgens Jordaan is het belangrijk om je verhaal te kunnen vertellen. ,,Er zijn zoveel theemerken, dus het is waardevol als het publiek jou kent. Ook moet je mensen triggeren, omdat het anders lastig wordt bij hen onder de aandacht te komen.” Daar ligt volgens Jordaan een parallel met zijn eigen koffiemerk. ,,Waarom ging onze webshop lopen? Omdat mensen een girafje op het kopje zagen en dachten: dat is lekker! En dan gingen ze Googlen.”

Lees ook: Waarom 'de consumentenpsycholoog' jonge ondernemer Redouan helpt bij start van bedrijf

Uitbesteden waar niet je kracht ligt

Welke tips heeft Jordaan nog meer voor Hardon? ,,Probeer dingen waar je kracht niet in ligt zo snel mogelijk uit te besteden. Een tijd lang heb ik nog facturen met de hand getypt, omdat we bij wijze van spreken te gierig waren om een goed boekhoudsysteem aan te schaffen. Let op dat je daarin niet verzinkt. Dat zorgt ervoor dat je merk niet schaalbaar is.”

Benieuwd naar het hele gesprek en wil je de rest van de tips weten? Luister Droomstart via de bekende podcast-kanalen zoals Spotify en Apple Podcast. Ga naar Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis.

Over Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers op hun weg naar succes

Mark Jordaan spart met Anne Hardon in Droomstart, dé nieuwe podcastserie waarin iedereen met een ambitie en een gouden business-idee wordt geholpen én gevolgd op weg naar het ondernemerschap. Gaat het deze ondernemers in de dop lukken een succesvol bedrijf op te bouwen? Kijk op Droomstart.nl en mis niets van deze unieke ondernemersreis. Alle elf de afleveringen vind je op de bekende podcastkanalen, zoals Spotify en Apple Podcast.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang iedere ochtend onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details