Nieuws Groei

Go Sharing goes Istanbul: scale-up plaatst 300 deelscooters

Een mooie primeur voor GO Sharing. De scale-up in deelvervoer plaatst woensdag 300 elektrische deelscooters in Istanbul. De uitbreiding volgt op de internationale introducties in Oostenrijk en België in april en Duitsland in mei. ,,Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van iedereen een eigen voertuig, naar gebruik wanneer je het nodig hebt. En dat willen we dus wereldwijd doen."

Van onze redactie 20 oktober 2021

Go sharing istanbul turkije 300 deelscooters

In april van dit jaar kondigde GO Sharing een kapitaalinjectie van 50 miljoen euro aan. Met die investering zal GO Sharing zijn deelaanbod niet alleen multimodaal maken door e-bikes en elektrische deelauto’s aan het aanbod toe te voegen, ook zal het bedrijf zijn internationale ambitie najagen. In de afgelopen maanden is GO Sharing gestart in Wenen, Antwerpen, Saarbrücken, Düsseldorf, Keulen en Neuss. En vanaf woensdag zijn de elektrische deelscooters dus ook in Istanbul te vinden.

Lees ook: Deelvervoer als oplossing voor jouw bedrijf? Go Sharing-ceo Raymon Pouwels legt uit waarom

Verdere internationalisering als een logisch gevolg

In het nastreven van de missie van GO Sharing is verdere internationalisering een logisch gevolg volgens Raymon Pouwels, de ceo van GO sharing: ,,Ons motto is ‘een groene planeet met mobiliteit van iedereen, voor iedereen’. Met GO Sharing willen we een gedragsverandering teweeg brengen: van iedereen een eigen voertuig, naar gebruik wanneer je het nodig hebt. En dat willen we dus wereldwijd doen."

,,Er rijden vandaag de dag ruim 10.000 elektrische deelvoertuigen van GO Sharing rond", vervolt Ouwels. ,,En nu is het tijd om op te schalen en mondiaal iedereen bewust te maken van de voordelen van deelvervoer. Met meer dan 15 miljoen inwoners is Istanbul een van 's werelds meest tijdrovende steden als het gaat om verkeer. De stad staat volgens TomTom in de top 5 van steden met de meeste verkeerscongestie ter wereld. Een voorbeeldstad wat betreft de mobiliteitsuitdaging die we willen oplossen."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws