Nieuws Groei

Graduate Entrepreneur, investeringsfonds van TU Delft en EUR, geeft drie startups een flinke zet

Graduate Entrepreneur, het investeringsfonds van TU Delft, Erasmus Universiteit en het Erasmus Medisch Centrum, is uit de startblokken gekomen. Gelijk worden drie startups van elk 75.000 euro voorzien: Focus, Clickdrive en Workwize.

Redactie 12 juli 2021

Workwize krijgt financiering van Graduate Entrepreneur

Twee van de oprichters van Workwize Michiel Meyer (midden) en Sebastiaan Scholten (rechts) proosten op de samenwerking voor de bekende Kralingse studentenkroeg De Pui. Links zit Robin de Pender, boardmember bij Graduate Entrepreneur. Foto: Graduate Entrepreneur

Graduate Entrepreneur stelt niet alleen geld beschikbaar, maar ook een enorm (zaken)netwerk en coaching voor de drie nog jonge bedrijven. Het fonds werd onlangs gelanceerd met als doelstelling het aanjagen van een ecosysteem voor nieuwe ondernemingen in en om Rotterdam en Delft. Het geld komt van Stichting Erasmus Trustfonds en het Universiteitsfonds Delft, en wordt op zijn beurt weer beschikbaar gesteld door ongeveer vijftig vermogende ex-studenten van de twee universiteiten. Het doel is om per jaar gemiddeld twintig tot dertig startups te financieren. Hieronder de drie startups waarin het fonds als eerste investeert.

Lees ook: Studenten samen met rijke alumni TU Delft en Erasmus aan het roer van investeringsfonds voor startups

Nu (veel) werknemers thuiswerken, besloten Sebastiaan Scholten (aan de TU Delft afgestudeerd), Michiel Meyer, Viktor Dik en Dirk Kranendijk het inkoopplatform Workwize op te zetten. Het platform maakt het werkgevers gemakkelijk al hun werknemers met de juiste spullen te voorzien om goed thuis te werken. Met hun ondernemingen versnellen de drie de transitie naar een hybride werkomgeving waarin we zowel vanuit huis als op kantoor werken.

Met AI van Focus goede investeringsbeslissingen nemen

Jard van Ingen en Thijs van de Poll (studeerde aan de Erasmus Universiteit) zijn de mannen achter AI-startup Focus. Het bedrijf voorspelt of, en wanneer, nieuwe technologieën disruptief worden binnen bestaande markten. Met Focus wordt het voor bedrijven inzichtelijk hoe het technologische landschap van de toekomst eruit gaat zien. Met deze cruciale inzichten nemen de klanten betere investeringsbeslissingen. Naast Graduate Entrepreneur heeft ook een groep business angels geïnvesteerd in Focus.

Een marktplaats voor het nemen van rijlessen

Clickdrive is een datagedreven marktplaats voor de rijlesbranche, waar studenten binnen drie handelingen rij-instructeurs kunnen vergelijken en boeken op een vertrouwde, veilige en transparante manier. Oprichter Joost van Suijlekom (studeerde aan de Erasmus Universiteit) zakte zelf een aantal keer voor zijn rijexamen en was niet tevreden met zijn instructeur. ,,Dit moet toch anders kunnen?” dacht hij, en samen met co-founders Bart Buurma en Roel Bloys werkt Van Suijlekom inmiddels aan de uitrol van dit platform.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws