Nieuws Groei

Groei First Energy Gum van Mark Tuitert zet door: nu ook bij Jumbo

First Energy Gum ligt nu ook in het kauwgomschap van Jumbo. Maar liefst 650 winkels in Nederland zijn inmiddels bevoorraad met de vernieuwde energy gum in twee verschillende smaken.

Van onze redactie 1 juli 2023

First Energy Gum Mark Tuitert

Mark Tuitert: ,,Met de lancering van First Energy Gum tussen de grote kauwgommerken in het kauwgom schap bij maar liefst 650 Jumbo's in Nederland, begint het grote spel nu echt."

Het jonge energieke bedrijf van Mark Tuitert heeft hiermee in een recordtempo van twee maanden tijd haar retail en OOH kanalen uitgebreid. Albert Heijn, AH ToGo (BP) en Spar Express waren vorige maand al aan de beurt. Mark Tuitert startte in 2017 First Energy Gum, een kauwgom die je dé cafeïne-kick geeft 'die je nodig hebt om de dag door te komen. Een snel alternatief voor energiedrankjes en koffie'.

,,Met de lancering van First Energy Gum tussen de grote kauwgommerken in het kauwgomschap bij maar liefst 650 Jumbo's in Nederland, begint het grote spel nu echt. We zijn ontzettend dankbaar voor deze kans en zijn extra gemotiveerd om te laten zien dat wij deze plek verdienen. Wereldwijd zien we al een opwaartse trend van functionele kauwgom. Deze kunnen verschillende unieke benefits hebben. Zo is First een energie kauwgom, de werking is gebaseerd op de aantoonbaar snellere werking van cafeïne tijdens het kauwen in vergelijking met bijvoorbeeld drankjes, of pre-workouts."

... en nog maar even geleden was dit het nieuws: Zo komt First Energy Gum van Mark Tuitert en Thomas van der Vlugt in de schappen bij Albert Heijn

Hoewel First Energy Gum bij Jumbo een positie krijgt in het kauwgomschap en bij de kassa (ruim 200 winkels), concurreert het niet alleen met andere kauwgom merken. ,,First bevat cafeïne dat via het mondslijmvlies wordt opgenomen en je binnen 10 minuten van extra energie en focus voorziet. Het is daarmee een functionele kauwgom en valt in een nieuwe productcategorie die het vooral ook tegen koffie en energiedrankjes moet gaan opnemen", aldus Mark Tuitert.

,,Dit is echt het product waar ik als topsporter altijd naar opzoek was. Niet te veel cafeïne (First bevat 40mg per gum), wel de snelle werking via kauwgom en dus directe focus en energie. Deze ontwikkelingen betekenen een algehele innovatie boost voor de productcategorie kauwgom waar wij met First Energy Gum marktleider in willen worden."

Lees ook: Alleskunner Mark Tuitert over 2023: 'Richard Branson in mijn podcast Drive'

Het succes van Mark Tuitert is niet onopgemerkt gebleven. Sinds 2021 heeft Sportlife hun ‘boost energy’ en ‘boost focus’ gelanceerd en heeft Mentos een functionele kauwgom op de markt gebracht voor wittere tanden en kauwgom met vitamine voor extra weerstand.

Veel bekende Nederlanders en topsporters omarmen First Energy Gum, waaronder het Nederlands elftal, Arie Boomsma, Thomas van der Vlugt, Henk Grol, Maarten van der Weijden en Suzanne Schulting, maar het merk heeft een veel bredere doelgroep dan uitsluitend sporters.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws