Nieuws Groei

Groenten- en fruitgroothandel Van Gelder winnaar Rotterdamse Ondernemersprijs

De winnaars van de 37e Rotterdamse Ondernemersprijs, De Nieuwe Helden-prijs en De Mr. K.P. van der Mandele Penning, zijn bekend gemaakt. Van Gelder Ridderkerk mag zich de beste ondernemer van de metropool Rotterdam noemen. De groothandel in aardappels, groenten en fruit, met het meest duurzame bedrijfspand ter wereld, kreeg de award uitgereikt door burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Van onze redactie 18 mei 2022

Van gelder aboutaleb

De winnaar van de Rotterdamse Ondernemersprijs Ron van Gelder met burgemeester Aboutaleb. Foto: Frank de Roo

De K.P. Van der Mandele Penning ging dit jaar naar Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht. Het jonge en ambitieuze Current Werkt won de Nieuwe Helden-prijs.

Van Gelder Ridderkerk, een hypermoderne groothandel in aardappelen, groenten en fruit heeft een extreme aandacht voor nieuwe technologie en automatisering. Het bedrijf is mede daardoor een leidende speler op de wereldwijd vermaarde Nederlandse versmarkt. Het bedrijf maakte een spectaculaire groei door de afgelopen jaren en zet de toon in duurzaamheid.

'Met recht een voorbeeld van grensverleggend ondernemerschap'

In het juryrapport staat: 'De jury moest kiezen en dat viel dit jaar - met ook een recordaantal aanmeldingen die stuk voor stuk van bijzonder hoog niveau waren - niet mee. De keuze is dit jaar gevallen op de ondernemer die op alle criteria van de Rotterdamse Ondernemersprijs goed scoort en die daarmee met recht een voorbeeld van grensverleggend ondernemerschap is.'.

De winnaar laat hiermee de andere finalisten, Yource, Benelux marktleider in klantcontact, en Ampelmann, een Delftse parel in maritieme innovatie, achter zich in een met recht te noemen ijzersterk deelnemersveld.

De Nieuwe Helden-prijs is gewonnen door Current Werkt. Foto: Frank de Roo

Current Werkt winnaar van de Nieuwe Helden-prijs

De Nieuwe Helden-prijs is gewonnen door Current Werkt. Deze prijs is verbonden aan VNO-NCW West en draait om ondernemingen die nog jong en/of relatief klein in omvang mogen zijn, maar die bovenal innovatief zijn en een positieve impact maken op een maatschappelijk relevant thema.

Winnaar Current Werkt is een vooruitstrevend uitzendbureau met een maatschappelijke opdracht, op weg naar een meer inclusieve samenleving. Zij helpen kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan, specifiek mensen met een detentieachtergrond. Niet zomaar een uitzendbureau dus en het slagingspercentage is bovendien bijzonder hoog én het terugval-percentage uitzonderlijk laag.

'De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet'

Mr. K.P. van der Mandele Penning symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap

Harry Jan Bus en Rachel van Olm, oprichters van Theater en Werkplaats Walhalla in Rotterdam Katendrecht, kregen de Mr. K.P. van der Mandele Penning uitgereikt. De penning staat symbool voor verantwoordelijk ondernemerschap en wordt jaarlijks toegekend aan een Rotterdamse ondernemer die zich op een bijzondere manier voor de stad en haar inwoners inzet.

De bijbehorende geldprijs van 15.000 euro wordt traditiegetrouw gedoneerd aan een goed doel. Bus en Van Olm kozen ervoor om het geld over te maken aan Stichting Platform Katendrecht van Lorenzo Elstak.

De Rotterdamse Ondernemersprijs

De Rotterdamse Ondernemersprijs is een award voor ondernemerschap in de metropool Rotterdam. Het vormt daarbij een podium dat de erkenning van excellent ondernemerschap centraal stelt. De oorsprong prijs ligt bij de Kamer van Koophandel Rotterdam en de Gemeente Rotterdam die het platform hebben opgezet voor het stimuleren van ondernemerschap in de stad. Rotterdam is de snelst groeiende regio op ondernemersgebied en een award als de Rotterdamse Ondernemersprijs heeft daarvoor de volle aandacht.

Lees ook: Dit zijn de genomineerden van de Rotterdamse Ondernemersprijs

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws