Nieuws Groei

HappySoaps in recordtempo naar 1 miljoen investering

HappySoaps, het grootste 100 procent plasticvrije verzorgingsmerk van Nederland heeft dankzij een crowdfunding in recordtempo 1 miljoen euro opgehaald. Met het geld wil HappySoaps nieuwe producten ontwikkelen en definitief doorbreken in Europa, startend met Scandinavië.

Van onze redactie 19 april 2022

Happy soaps 1 miljoen crowdfunding groei zeep

Foto: HappySoaps

Het doel is om HappySoaps verkrijgbaar te maken in twaalf Europese landen. In totaal zijn al meer dan 250.000 Nederlanders overgestapt naar HappySoaps en zijn er vorig jaar meer dan vijf miljoen plastic flessen bespaard. Vanaf 2025 wil HappySoaps minstens 50 miljoen plastic flessen per jaar besparen.

HappySoaps haalde de eerste 800.000 euro op in negen dagen. Om ‘teleurgestelde’ potentiële investeerders te hulp te schieten is besloten een extra crowdfunding op te starten van 200.000 euro. Dat leendoel werd binnen drie dagen behaald.

Lees ook: Ambitie HappySoaps: grootste plasticvrije merk van Europa worden

HappySoaps nu ook naar Scandinavië

,,Het is onze missie om 100 procent plasticvrije en natuurlijke verzorging toegankelijk te maken voor iedereen", zegt oprichter Marco Koers. ,,Want zo maken we met z’n allen écht impact. Zowel in betaalbaarheid als in verkrijgbaarheid door altijd een HappySoaps verkooppunt in de buurt te hebben.

We gaan de komende jaren minimaal twintig nieuwe productlijnen uitbrengen om de gehele badkamer en alles voor het huishouden plasticvrij te maken. Denk aan wasmiddelen, afwasmiddelen, vaatwastabletten, gezichtsverzorgingslijnen en nog veel meer. Daarnaast kunnen we nu HappySoaps verkrijgbaar maken in twaalf Europese landen, startend met Scandinavië."

Lees ook: Verbod op wegwerpplastic stuit op veel kritiek, ook KHN klaagt

1 miljoen beschikbaar voor ambitieuze plannen

Broer Marcel: ,,In totaal hebben nu 842 mensen geïnvesteerd in ons bedrijf en hebben we nu 1 miljoen euro beschikbaar voor onze ambitieuze plannen. Deze plannen gaan we nu implementeren. Maar we doen dat nooit volledig op eigen kracht. We maken altijd gebruik van onze eigen community: #TeamPlasticvrij met meer dan 10.000 trouwe fans.'

Volgens Marcel toont dit nog maar eens aan dat moderne organisaties moeten luisteren naar wat hun klanten willen. ,,Samen met onze fans gaan we nieuwe producten ontwikkelen, testen, verbeteren en naar de markt brengen."

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws