Nieuws Groei

Double Dutch Drinks-tweeling strikt Heineken als investeerder

Heineken neemt een belang van circa 10 procent in Double Dutch Drinks. Het tonicbedrijf is opgericht door de in Londen woonachtige Raissa de Haas, die daar later haar tweelingzus Joyce bij betrok.

Van onze redactie 9 juni 2020

MyChannels Video ID: 126882Double

Bekijk hierboven het eerdere interview van Brexit-expert Lennard van Otterloo met de tweelingzussen Joyce en Raissa de Haas, in Londen.

Zeven jaar geleden ontdekte Raissa de Haas, toen in Londen afgestudeerd op een onderzoek naar de frisdrankmarkt, dat de markt voor gin daar enorm groeide. Ze zag ook dat het ontbrak aan kwalitatief goede tonics en andere frisdranken om mee te mixen. Haar thesis won een prijs en een geldbedrag, dat dan wel gebruikt moest worden om in Engeland een bedrijf mee te starten. En zo geschiedde. De markt lag open, het idee voor het product was er, en als tweelingzussen was ook de bedrijfsnaam snel gevonden: Double Dutch Drinks.

Double Dutch Drinks verkoopt meer dan een miljoen flesjes tonic per maand in 26 landen. Buiten de horeca ligt het merk in ons land bij onder meer Gall & Gall.

Hoeveel Heineken betaalt voor het belang van iets minder dan 10 procent in Double Dutch Drinks is onbekend. ,,Het is een relatief klein bedrag voor ons, maar het zou niet logisch zijn dat wij een investering doen van €100.000, of die orde van grootte', aldus Michel De Carvalho, de man van Charlene De Carvalho-Heineken, net als de tweelingzussen woonachtig in Londen. Hij gaat ook zijn netwerk inzetten. ,,Ik ken veel mensen in de horeca".

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.