Nieuws Groei

Henk Kamp en Prins Constantijn lanceren Startup Holland TV

Prins Constantijn van Oranje, Henk Kamp minister van Economische Zaken en Yilmaz Schoen van startup TradeCast zijn een nieuwe online tv-zender voor startups begonnen. Het drietal wil met de zender Nederlandse startups in het buitenland promoten.

De Ondernemer | Foto: TradeCast 6 januari 2017

Startup Holland TV

Startup Holland TV is 24/7 te zien op www.startupholland.tv. De zender heeft als doel om Nederlandse startups in het buitenland bekendheid te geven, maar ook om de samenwerking tussen Nederlandse startups te bevorderen.

Live en on demand

De content op de online zender is zowel live als on demand te bekijken en kan bekeken worden op zowat alle platformen; als webkanaal en als apps voor iOS, Android, Apple TV en Smart TV’s. Op de zender zijn de nieuwste innovaties uit Nederland te zien.

Community

De oprichters tonen zich in hun nopjes. Minister Henk Kamp van Economische Zaken: “Startup Holland TV is het eerste online tv-kanaal voor en door startups. Bijzonder is dat hierdoor de eerste startup community ontstaat waarbij Nederlandse startups zelf content kunnen uploaden en content van anderen gratis en op elk moment kunnen bekijken. Ze werken hierdoor samen aan een sterk merk en hun informatie is op elk moment en heel laagdrempelig beschikbaar.”

Startup-ecosysteem

Yillmaz Schoen, CEO van TradeCast: “Startup Holland TV gaat vanaf nu een enorme bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van alle innovaties in het Nederlandse startup-ecosysteem en dat is echt fantastisch. We creëren op een laagdrempelige manier meerwaarde voor alle hardwerkende Nederlandse startups, in welke fase van hun ontwikkeling ze zich ook bevinden, en dat is een geweldig voorbeeld van hoe de techniek van TradeCast effectief kan worden ingezet.”

Gerelateerde artikelen

Winston Gerschtanowitz lanceert online fitness met BN'ersDe persgroep koopt videoplatform Makers ChannelZwols startup Holland TV start uitzendingen