Podcast

Stella Fietsen: 'Ook buiten Nederland kansen voor onze e-bikes'

Acht jaar geleden startte ondernemer Daan van Renselaar vanuit de schuur van zijn ouders Stella Fietsen. Inmiddels telt het bedrijf 550 werknemers, bedraagt de omzet ruim 100 miljoen euro en lijkt er in ons land geen enkele 50-plusser te zijn die het elektrische fietsenmerk niet kent. In de nieuwste podcast van De Ondernemer vertelt Van Renselaar het verhaal achter het succes en over de ambitie die hem drijft.

Podcast ondernemer stella fietsen ebikes elektrisch ceo

Presentator: Robert van den Ham 17 september 2019

De moeder van Daan van Renselaar was een grote inspiratie voor Stella Fietsen. Ze wilde graag een elektrische fiets, maar liep tegen de hoge prijzen van de zogenaamde e-bikes aan. En hoe laat je de fiets snel repareren wanneer de reparateur ver weg is en jijzelf niet mobiel genoeg bent om de zware elektrische fiets weg te brengen? ,,Daarom bieden we sinds het begin service aan huis. Het kost ons veel om op deze manier te werken, maar het levert Stella nog meer op.’’

Lees ook: Stella Fietsen: marktleider door deze nieuwe manier van verkopen

Lef hebben en behouden

Van begin af aan zette de ondernemer marketing opvallend goed in. Bescheidenheid was er niet bij. ,,Vanaf dag één wilden we groots ons gezicht laten zien. Dat is lef hebben en lef blijven houden.’’

Die instelling werpt nog steeds zijn vruchten af. Zo nam het investeringsfonds van keukenverkoper Ben Mandemakers, DM Equity Partners, vorig jaar een substantieel belang in het fietsbedrijf om het te helpen bij de uitbreiding naar het buitenland. ,,We hebben inmiddels een vestiging in Duitsland geopend. Dit jaar nog volgen enkele vestigingen in België en begin volgend jaar openen we winkels in Denemarken.’’

The sky is the limit?

Alleen maar mooie berichten. Maar hoe gaat Stella Fietsen met die enorme expansie om, zowel intern als extern. Is the sky, the limit of ziet Van Renselaar het toch anders? Dat en meer vertelt de jonge ceo in de podcast van De Ondernemer.

Prinsjesdag

Hoofdredacteur Robert van den Ham sprak Daan van Renselaar voor De Ondernemer-podcast op Prinsjesdag, voor hem als ondernemer juist dit jaar een bijzondere dag. Het maakt zijn omzetverwachtingen namelijk nog rooskleuriger dan ze al waren.

,,Omdat in de regeringsplannen voor 2020 en daarna de nieuwe leaseregeling voor e-bikes is meegenomen. Het wordt vanaf 1 januari een stuk voordeliger en aantrekkelijker om een e-bike te leasen. Een e-bike die door de werkgever wordt aangeschaft, kan de werknemer tegen 7% bijtelling leasen."

E-bikes leasen tegen 7%

,,Dat betekent iemand, afhankelijk van het inkomen, voor een e-bike van bijvoorbeeld 2000 euro een bedrag van 5 euro per maand gaat betalen. Werknemers kunnen ook zelf de e-bike leasen en dan wordt het leasebedrag van het brutosalaris afgetrokken, zo’n 40 tot 50 euro per maand. Welke keuze dan ook, dit gaat een boost aan de markt van e-bikes geven.”

Van Renselaar vertelt in de podcast hiervoor eerder dit jaar daarom Bike Project te zijn gestart, een onafhankelijk e-bike leasebedrijf. ,,Onafhankelijk omdat iedereen bij welke fietsenwinkel dan ook, en dat geldt ook voor online, via Bike Project een e-bike kan aanschaffen. De winkel, het merk, het maakt niet uit. De e-bike hoeft niet per se via Stella Fietsen gekocht te zijn”.

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details