Nieuws Groei

Horecabazen boeken extra omzet en gaan verspilling tegen met app Too Good To Go

Meer dan 55 Amsterdamse restaurants, hotels, winkels en bakkerijen zijn inmiddels aangesloten bij Too Good To Go. Die app zorgt ervoor dat overtollige maaltijden van de vuilnisbak gered worden. Tegen hoogstens de helft van de prijs kunnen klanten eten bestellen dat anders wordt weggegooid.

HLN/De Ondernemer 6 april 2018

Too good to go voedselverspilling

'Eat well, save the planet, save money'. Dat is de slagzin van Too Good To Go, de eenvoudige en duurzame app die samen met ondernemers en haar consumenten voedselverspilling de wereld uit wil helpen. Ieder jaar wordt een derde van het geproduceerde voedsel verspild. Daar wil Too Good To Go iets aan doen.

Concept

"Het concept is simpel, zowel voor ondernemers als voor de consument. Deze laatste vindt bij het openen van de Too Good To Go-app op basis van geolocatie zaken in de buurt die overtollig eten aanbieden. De consument plaatst de bestelling, betaalt en haalt zijn of haar 'magic box' op in de betreffende locatie. Wat er in zit, is afhankelijk van wat er die dag overblijft. Daardoor blijft iedere bestelling een verrassing", legt Joost Rietveld van Too Good To Go uit.

Lees ook: Zo redt Verspillingsfabriek half miljoen kilo voedsel per jaar

Utrecht en Rotterdam

Too Good To Go is momenteel alleen nog actief in Amsterdam maar breidt snel uit naar Utrecht en later ook Rotterdam. Inmiddels zijn 55 zaken bij de app aangesloten. "Dit aantal groeit dagelijks", zegt Joost Rietveld.

Prijs

De omzet van de ondernemer is afhankelijk van de prijs in de app. "Omdat de ondernemer tot 70 procent korting geeft op de originele verkoopprijs, beslaat de extra omzet uit de app geen enorm bedrag. Maar het is uiteraard mooi meegenomen want het is altijd meer dan wanneer je het eten weg moet gooien", zegt Rietveld.

Risicovrij

Ondernemers zelf kunnen zich volledig risicovrij en op een heel eenvoudige manier aansluiten bij Too Good To Go, om de stap naar het weggooien van overgebleven voedsel nog kleiner te maken.

3 miljoen maaltijden gered

"Win-win voor zowel consument, producent, als voor het klimaat. Ook op andere manieren wil Too Good To Go op een duurzame manier te werk gaan. Zo moedigen ze de consument aan om zelf eigen tassen en bakjes mee te brengen naar de locatie. Op die manier wordt er geen extra afval gecreëerd", aldus Rietveld. Ondertussen hebben de gebruikers van Too Good To Go samen in Europa al meer dan 3,5 miljoen maaltijden gered.

Info

Je kan de app downloaden via de App Store of via Google Play. Je kan Too Good To Go ook terugvinden via www.toogoodtogo.nl en op sociale media. Heb je vragen, wil je informatie of heb je interesse in het concept? Dan kan je een mail sturen naar info@toogoodtogo.nl.

https://www.youtube.com/watch?v=IzsXoJfP1yI