Aangeboden door T-Mobile Ondernemen

Branded Content Groei

De impact van 5G op de economie én je bedrijf

5G, de nieuwe generatie mobiele netwerken is live in Nederland. Wat kan 5G voor ondernemers betekenen in de vorm van meer winst of minder kosten? Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker diept het samen met twee experts voor je uit in de talkshow Trends in Business. Ook hebben we een gratis e-book voor je opgesteld, met een overzicht van de belangrijkste trends, tools en inzichten.

Bram de Vrind 25 januari 2021

T mobile Ondernemer 5 G Beuker

Igor Beuker in gesprek met Richard Marijs (links) en Denis Doeland.

Trends in Business

Talkshow van De Ondernemer en T-Mobile

Trends in Business is een talkshow van De Ondernemer en T-Mobile waarbij we trends onder de loep nemen voor ondernemers. Spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker rukt de motorkap open van de Vierde Industriële Revolutie en daar komen een dertigtal trends en exponentiële technologieën uit. In Trends in Business kijken we in drie shows naar: Digitale Transformatie, 5G en Internet of Things. Wie kijkt maakt progressie. Niet alleen voor je bedrijf maar ook voor jezelf!

Een tatoeage-artiest die via het supersnelle 5G netwerk een robotarm aanstuurt en op afstand een tatoeage zet bij de klant. Het is één van de praktische 5G-toepassingen die worden aangehaald in de Talkshow Trends in Business van De Ondernemer en T-Mobile. In deze tweede aflevering gaat presentator Igor Beuker samen met experts Denis Doeland en Richard Marijs in op 5G. Doeland is auteur, spreker en strateeg. Hij helpt bedrijven om hun digitaal vermogen te laten groeien. Marijs is technology strategist bij T-Mobile. Vraag die centraal staat: wat kun je als ondernemer met 5G bereiken? Bekijk de show hieronder.

Om je een uitgebreid overzicht van de belangrijkste trends, tools en inzichten op het gebied van digitale transformatie te kunnen bieden, hebben we ook een gratis e-book voor je opgesteld.

'Als je als ondernemer niet mee laveert, bungel je straks ergens onderaan'

De tatoeage op afstand opent een wereld van mogelijkheden, aldus Marijs. De techniek erachter kan bijvoorbeeld ook worden ingezet om een vorkheftruck of speciale kraan te bedienen zonder dat je fysiek aanwezig hoeft te zijn. Ondernemers kunnen dus verdienmodellen bedenken waarbij ze zaken op afstand kunnen besturen.

Doeland gaat in de talkshow in op de economische impact van 5G. De globale impact op de economie zal van 1,5 biljoen dollar stijgen naar 13 biljoen in 2035. Omgerekend naar Nederland, heeft 5G op een termijn van vijf jaar 2 tot 4 procent impact op het Bruto Nationaal Product, aldus Doeland. Sectoren waarop 5G vooral impact heeft: productie, informatie & communicatie, retail & groothandel. ,,Als je als ondernemer niet mee laveert, bungel je straks ergens onderaan”, merkt Marijs op.

Onder: spreker, futurist en ondernemer Igor Beuker.

Businessmodellen genereren nieuwe businessmodellen

Doeland vertelt verder hoe 5G straks de ‘realtime helpdesk’ mede mogelijk maakt, die veel verder gaat dan de huidige chatbots. Marijs benadrukt dat nieuwe businessmodellen op hun beurt nieuwe businessmodellen genereren. De garagehouder gaat oude auto’s ‘connected’ maken, waarop de verzekeraar voor die auto’s weer nieuwe producten kan bedenken.

Doeland benadrukt echter: 5G gaat niet om techniek, maar om een mindset. ,,Dankzij nieuwe technologie kan de ondernemer meer informatie krijgen. Met die info kunnen we dingen beter maken en optimaliseren.”

In deze coronacrisis gaat digitale transformatie op steroïden. Wil jij kansen pakken met je bedrijf en inzetten op groei? Download dan het e-book met een overzicht van de belangrijkste digitale trends voor ondernemers.