Nieuws Groei

Webshopplatform Instant Commerce haalt miljoenen binnen voor uitbreiding in Europa en VS

Instant Commerce, een platform voor het bouwen van webshops, kondigt vandaag aan dat het een seedronde heeft opgehaald ter waarde van 5,4 miljoen euro. De ronde wordt geleid door HV Capital terwijl Hearst Ventures en bestaande investeerder firstminute capital eveneens participeren.

Van onze redactie 22 september 2022

Founders instant commerce

Van links naar rechts: Instant Commerce-oprichters Sam van Hees, Doeke Leeuwis en Coen van Hees. Foto: Instant Commerce

Sinds de oprichting begin 2022 heeft Instant Commerce meer dan 30 grote klanten binnengehaald, waaronder Bols, ID&T, Ekster en Yaya. De startup heeft en een groei van 85 procent per maand gerealiseerd. Deze laatste ronde komt al acht maanden nadat Instant Commerce 2,1 miljoen euro een pre-seed-investering heeft opgehaald bij firstminute capital en verschillende angel-investeerders, wat de totale investering nu op 7,5 miljoen euro brengt.

''Hoe bouw je een zeer functionele en boeiende online storefront op een snelle en kosteneffectieve manier zonder afhankelijk te zijn van een groot team van ontwikkelaars?''

Coen van Hees, medeoprichter en ceo Instant Commerce

Nieuwe financiering zal worden gebruikt om productinnovatie te versnellen

Instant Commerce's platform, ontworpen voor zowel technische als niet-technische gebruikers, stelt e-commercemerken op Shopify in staat om eenvoudig zeer functionele en aantrekkelijke headless storefronts te bouwen. Dankzij de aanpak van het bedrijf kunnen storefronts tot tien keer sneller en goedkoper op de markt worden gebracht dan traditionele oplossingen.

De nieuwe financiering zal worden gebruikt om productinnovatie te versnellen, het team te verdubbelen van 30 naar 60 leden, partnerschappen en integraties uit te breiden, nieuwe Europese markten aan te boren en de basis te leggen voor de uitbreiding van Instant Commerce naar de VS.

Lees ook: Solar Monkey haalt miljoenen op voor versnelling van transitie naar zonne-energie

Startup gaat uitbreidingsplannen doorvoeren en markten buiten Europa betreden

Coen van Hees, medeoprichter en ceo van Instant Commerce: ,,Ons platform lost een enorme uitdaging op voor e-commercemerken: hoe bouw je een zeer functionele en boeiende online storefront op een snelle en kosteneffectieve manier zonder afhankelijk te zijn van een groot team van ontwikkelaars. Als gevolg daarvan hebben we in korte tijd een ongelooflijke groei doorgemaakt. Met deze investering kunnen we onze uitbreidingsplannen nu echt doorvoeren en markten buiten Europa betreden."

Dit doet Instant Commerce

Instant Commerce is in januari 2022 opgericht in Amsterdam door serieondernemers Coen en Sam van Hees en Doeke Leeuwis. Instant Commerce is een headless storefront builder waarmee e-commercemerken op een eenvoudige en snelle manier unieke storefronts kunnen bouwen, zo belooft de startup.

Marketeers kunnen nieuwe functies toevoegen, nieuwe pagina's lanceren en stores bouwen zonder ook maar één regel code aan te raken. Terwijl ontwikkelaars aangepaste blokken en integraties kunnen bouwen en geavanceerde aanpassingsfuncties kunnen toevoegen zonder zich zorgen te maken over de technische architectuur en implementatie.

Lees ook: Minder groeikapitaal voor startups in tweede kwartaal: 'Geen structurele daling'

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws