Podcast

Jari (23) gaat met prijswinnend STRAPD sokkenmarkt op zijn kop zetten

STRAPD, het bedrijf van de 23-jarige Jari van den Broek en zijn studiegenoten is uitgeroepen tot Student Company van het jaar. Het bedrijf dat onderscheidende sokken verkoopt met een speciale rand die zichtbaar is bij het dragen van sneakers, werd door de juryvoorzitter geroemd om de 'totale aanpak'. De mede-oprichter legt in de podcast van De Ondernemer uit hoe hun business eruitziet.

Jo Finale Strapd

Vincent Krijtenburg 4 juni 2019

Student Company van het Jaar

Tien bedrijven van mbo- en hbo-studenten maakten kans op de titel, waar De Ondernemer als partner aan verbonden is. Uiteindelijk won STRAPD van Fontys in de categorie hbo. Het bedrijf maakt onderscheidende sokken met een speciale rand die zichtbaar is bij het dragen van sneakers. Het team speelt in op de trend flanking, waarbij broeken worden opgerold bij het dragen van sneakers. Jari van den Broek vertelt in de podcast over de totstandkoming van het product: ,,We hebben letterlijk bij onze oma onderbroekenband aan een sok genaaid en toen zagen we dat het er zo gaaf uitzag en het zat erg fijn. We dachten: hiermee kunnen we een nieuwe draagsensatie ontwikkelen.”

Jari van den Broek en zijn compagnons willen met STRAPD de sokkenmarkt veranderen; er is ondertussen patent op het product.

Bekijk hieronder het videoverslag van de dag van de verkiezing Student Company van het Jaar 2019.

;feature=youtu.be

Hiermee kunnen we een nieuwe draagsensatie ontwikkelen

Droomstart

Theesommelier verrast met een alternatief voor wijn in Droomstart

Steeds meer mensen willen minderen met alcohol. Maar wat schenk je in als er geen wijn meer op tafel staat en je bent uitgekeken op water? Thee, is het volmondige antwoord van Anne Hardon. In de vierde aflevering van de podcastserie Droomstart verrast de theesommelier met haar concept Chef’s Dinner Tea.

Details
Droomstart

Podcast Droomstart: waarom Eva en Nicky geloven in workations voor bedrijven

Corona heeft een hoop zaken versneld maar dat thuiswerken plots zó normaal zou worden, dat had zelfs de grootste innovator niet verwacht. Complete kantoren zijn leeg omdat het personeel – zelfs nu het weer kan – liever thuiswerkt. Maar hoe zit dat met de binding onderling, en met het bedrijf? Het ‘gouden duo’ uit de derde aflevering van de podcastserie Droomstart heeft de oplossing.

Details
De Ondernemer

Podcast Unlimited Ondernemen: zo verhoog je de slagkracht van jouw medewerkers

Hoe verhoog je de slagkracht van (jouw) medewerkers? Die vraag stelde techfilosoof Martijn Aslander in een poll die begin juli op dit platform kon worden beantwoord. Aslander reageert in de podcast Unlimited Ondernemen hieronder over de uitkomsten. En geeft tips om de knelpunten op te lossen.

Details
Droomstart

TU-student daagt Google uit in tweede aflevering van Droomstart

,,De wereld kan je veranderen met technologie, maar de impact is veel groter in een startup.” Het zijn de woorden van TU-student Dewwret Sitaldin in de tweede aflevering van de nieuwe podcastserie Droomstart. Zijn startup-idee daagt techreus Google uit. Maar weet hij ook de ondernemersjury te overtuigen?

Details
Droomstart

Volg ambitieuze ondernemers-in-de-dop in de nieuwe podcastserie Droomstart

Wist je dat de helft van de Nederlanders ervan droomt om te ondernemen, maar dat slechts een fractie daarvan daadwerkelijk de stap durft te maken? Daarom lanceert De Ondernemer Droomstart: een nieuwe podcastserie waarin ondernemers in spe met een gouden business-idee worden geholpen én gevolgd op hun weg naar succes.

Details
Sleutel tot Succes

Mijn naam is Groen. Jitse Groen. Grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld

In 1999 programmeerde hij een pizzabestelsite in zijn studentenkamer in elkaar, anno nu runt Jitse Groen (43) de grootste maaltijdbezorger van de westerse wereld. Just Eat Takeaway.com bedient - letterlijk, in dit geval - samen met Grubhub ruim 70 miljoen klanten. Over die sleutel tot succes, over die exponentiële en zelfs explosieve groei, een kleine dertig boeiende luisterminuten.

Details