Nieuws Groei
Met 850K groeigeld gaat EdTech-platform Bijles Aan Huis de grens over
Het Nederlandse bijlesplatform Bijles Aan Huis heeft 850.000 euro opgehaald om de groei te versnellen. Zomer vorig jaar wisten de jonge oprichters Florian Zandbergen en Jamie Schuller al een half miljoen euro uit de markt te halen. Met de totaal opgehaalde 1,35 miljoen euro wil het bijlesplatform ook de Duitse markt gaan veroveren.

De jonge ondernemers Florian Zandbergen en Jamie Schuller hebben voor de groei van hun bijlesplatform Bijles Aan Huis inmiddels al 1,35 miljoen euro opgehaald. Afbeelding ter illustratie. Foto: Shutterstock
Het snelgroeiende educatieve technologie-platform, ook wel EdTech, genaamd, koppelt leerlingen aan docenten die bijles willen en kunnen geven. Deze markt explodeert, blijkt uit onderzoek. De investering wordt onder andere gebruikt om de didactische kwaliteit van het platform voor leerlingen en docenten verder te verbeteren. De 21-jarige Florian Zandbergen, verantwoordelijk voor de financiering, spreekt van een mooie stap ‘naar een eerlijkere bijlesmarkt’.
Daarnaast wordt het geld gebruikt voor verdere uitbreiding in zowel Nederland als Duitsland. Ook gaat Bijles Aan Huis een programma opzetten voor kinderen uit kansarme gezinnen, waarbij zij toegang krijgen tot gratis bijles. Het doel is om in 2024 in totaal 500.000 leerlingen per jaar te voorzien van bijles.
De missie van Bijles Aan Huis is zoveel mogelijk leerlingen voorzien van hoogwaardige één-op-één begeleiding. Zandbergen: ,,Zeker nu is dit belangrijk, omdat veel leerlingen achterstanden hebben opgelopen op school. Daarnaast bestaat de bijlesmarkt vaak uit dure aanbieders die een slecht gescreende dienst proberen te verkopen door middel van oneerlijke sales tactieken.”
"De bijlesmarkt bestaat vaak uit dure aanbieders die een slecht gescreende dienst proberen te verkopen door middel van oneerlijke sales tactieken"
De jonge ondernemer denkt dat Bijles Aan Huis met het gebruik van technologie een platform bouwt dat hoogwaardige bijles uiteindelijk toegankelijk maakt voor elke leerling.
Door middel van kunstmatig intelligentie maakt het platform het makkelijker om de juiste (gescreende) bijlesdocent te vinden. Zodra de leerling en docent elkaar gevonden hebben, ondersteunt het platform zowel de leerling als docent met didactische ondersteuning, oefenmateriaal en meer.
Voor groei EdTech-markt liggen miljarden klaar
Het afgelopen jaar is het aantal Europese investeringen op het gebied van EdTech enorm toegenomen. Zo investeerden Europese investeringsmaatschappijen in 2022 ruim 2.5 miljard euro, terwijl dit in 2021 nog 700 miljoen euro was. Investeerders zien wat de impact is van technologie op de onderwijsmarkt en staan in de rij om snelgroeiende startups te financieren.