Nieuws Groei

Nils (18) en Jeremy (19) hebben een kledingmerk: ‘We worden vaak niet serieus genomen’

Nils Bogaart (18) en Jeremy Rekker (19) lanceerden vorige week hun eigen bedrijf. Het lifestyle- en kledingmerk Lone Wolves is door de twee vrienden in zes maanden tijd opgericht. ,,Bij ieder stapje kregen we meer motivatie. Daardoor is het allemaal heel snel gegaan.”

Silvijn Stokman (AD) 30 september 2020

Jonge ondernemers nils lone wolves

Nils Bogaart (18) en Jeremy Rekker (19) Foto: Gerard Burgers

De twee Gelderse jongens kwamen op dit idee tijdens het gamen: ,,Hey, wat dacht je ervan samen iets te beginnen?” Ze wisten niks van marketing, bedrijfskunde of handel. Nils studeerde voorheen ict en wil zich binnenkort aanmelden bij de politieacademie. Jeremy studeert fysiotherapie; allebei hebben ze dus geen enkele verbintenis met het bedrijfsleven, aldus het AD.

Toch besloten ze iets op te zetten. Ze hadden allebei interesse in business. Het begon bij concepten bedenken, schetsen maken en uiteindelijk het inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Het werd steeds serieuzer en begon steeds meer vorm te krijgen. Rekker: ,,Bij ieder stapje kregen we meer motivatie. Daardoor is het allemaal heel snel gegaan.” In zes maanden tijd was het bedrijf daar, met vorige week het officiële startschot.

Lees ook: De franchise van Rens (14) wordt gerund door alleen maar tieners

Bogaart: ,,Het loopt beter dan we hadden verwacht.” Op dit moment zijn het vooral mensen uit hun eigen kring die ze ondersteunen. Maar op Instagram zien ze ook veel volgers van buitenaf komen. Als het bedrijf zo door blijft groeien, hopen de jongens in de toekomst hier hun baan van te maken. Op het moment verkopen ze alleen nog sweaters en shirts, maar binnenkort willen ze ook dingen als fitnessadviezen en voedselplannen gaan promoten. En alle verdiensten worden weer geïnvesteerd in Lone Wolves.

In het begin werden de jonge marketingpioniers raar aangekeken. ,,Vanwege onze leeftijd namen mensen ons vaak niet serieus. Maar nu het echt vorm heeft gekregen en we een bedrijf runnen, is dat toch anders.” Het is een populaire zet. De KvK ziet de afgelopen jaren een sterke groei in het aantal aanmeldingen onder jongeren.

Lees ook: Steeds meer (piep)jonge ondernemers: wat zijn hun uitdagingen?

,,We wilden graag een risico nemen en iets speciaals doen naast ons gewone leven. Want ik werk ook bij de Appie en ga naar school. Maar door dit erbij te doen heb ik iets extra’s”, vertelt Rekker. De jongens voelden zich op school vaak anders dan de rest. Lone Wolves, zouden ze zichzelf omschrijven. ,,Daarnaast is het ook gewoon een coole naam.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.