Nieuws Groei

Jong ondernemerstalent krijgt kans om zich op beurs te presenteren

Ondernemen moet in je bloed zitten en bij sommigen is dat al op jonge leeftijd duidelijk. Speciaal voor die groep ontwierp stichting Jong Ondernemen een programma.

Roos Verbrugh (AD) 24 maart 2022

Leerlingen jong ondernemen lyceum naaldwijk

Leerlingen van het Groene Lyceum in Naaldwijk deden in 2017 mee aan het project Jong Ondernemen. Foto: Thierry Schut

Op zaterdag 26 maart presenteren ze hun zelf opgerichte en bestuurde bedrijf tijdens een ondernemersbeurs in het Utrechtse winkelcentrum Hoog Catharijne. Tijdens het speciale programma van stichting Jong Ondernemen worden jonge talenten geïntroduceerd met alle facetten van het ondernemerschap. Scholieren en studenten starten, tijdens het programma, in teamverband een bedrijf op. Dit runnen ze een jaar lang en hierbij komen ze in aanraking met het reilen en zeilen van een baan als ondernemer, meldt het AD.

''Met Jong Ondernemen willen wij jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld. Hierbij staat het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en problemen oplossen centraal''

Mariolein van der Plas, algemeen directeur Jong Ondernemen

Jongeren krijgen kans om talenten te ontdekken en ondernemende houding te ontwikkelen

Dat er vraag is naar toegankelijke programma’s omtrent ondernemen, zag algemeen directeur Mariolein van der Plas. ,,De arbeidsmarkt verandert in een razendsnel tempo. De tijd van een negen-tot-vijfbaan is voorbij, we wisselen regelmatig van werkgever en bedrijven werken veel met flexwerkers.”

Met de programma’s krijgen jongeren de kans om hun talenten te ontdekken en een ondernemende houding te ontwikkelen. En dat is maar goed ook. ,,Steeds meer mensen starten een eigen bedrijf”, vertelt van der Plas. ,,Met Jong Ondernemen willen wij jongeren voorbereiden op deze veranderende wereld. Hierbij staat het ontwikkelen van ondernemende vaardigheden, zoals creativiteit, samenwerken en problemen oplossen centraal.”

Lees ook: Hoe ondernemende tieners slim plasticvrije shampoofabrikant Beesha helpen

Organisatie: belangrijk aspect van het ondernemerschap is de verkoop

Om de jonge ondernemers extra goed op de arbeidsmarkt voor te bereiden, vinden er verschillende marktdagen plaats. Een belangrijk aspect van het ondernemerschap is de verkoop. Tijdens de marktdagen stellen de ondernemers hun bedrijf open aan klanten en ontdekken ze hoe ze hun product of dienst, het allerbeste kunnen verkopen.

Op zaterdag 26 maart zal ondernemersbeurs plaatsvinden in de Stijlkamer in Hoog Catharijne. De middag duurt van 10.00 uur tot 15.30 uur en is voor iedereen toegankelijk.

Lees ook: Zo haal (en houd) je als werkgever de generatie Z binnen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws