Nieuws Groei

De ambachtslieden van Stone Natural Class werken voor de rijksten der aarde

Miljardairs van over de hele wereld bestellen hun superjachten bij Nederlandse werven, zoals bij Heesen Yachts in Oss. Voor het interieur schakelen zij regelmatig Stone Natural Class uit het Brabantse Eersel in, specialist in lichtgewicht natuursteen. Het bedrijf dat voordien vooral werkte voor aannemers in de bouw en daar bijvoorbeeld aanrechtbladen en dorpels voor produceerde, is zich in 2008 daarnaast gaan richten op lichtgewicht natuursteen voor luxe jachten.

Anke Derkse 5 februari 2021

Werkplaats Reusel

Hans Bullens, oprichter Stone Natural Class reist regelmatig naar Italië voor de beste kwaliteit natuursteen. Foto: Stone Natural Class

Vanaf 2014 heeft het bedrijf onder leiding van oprichter Hans Bullens volledig de focus op het high-end jachtensegment en (super)luxe villa’s. Complete badkamers, keukens en bars worden in opdracht van de klant en naar ontwerpen van de beste designers geproduceerd. Bullens schetst de ontwikkeling die het bedrijf sindsdien heeft doorgemaakt: ,,De eerste jaren maakten we uitsluitend interieurs voor jachten die gemaakt werden bij Heesen Yachts. Gaandeweg bouwden we onze contacten verder uit, met gevolg dat we nu op alle werven in Nederland bekend zijn en prachtige projecten mogen doen.”

Lees ook: Dit familiebedrijf staat aan de top dankzij innovatieve keukenwerkbladen

Waarom miljardairs wereldwijd voor Kempens bedrijf kiezen

De klanten van Stone Natural Class komen vanuit de hele wereld, maar kiezen desalniettemin voor een bedrijf uit de Brabantse Kempen. Amerikanen uit de categorie ‘Rich & Famous’, Arabieren, Russen en de laatste jaren ook steeds meer Europese miljonairs weten de weg naar dit bedrijf te vinden.

Het geheim zit hem volgens Bullens dan ook in het lichtgewicht. ,,Steen is natuurlijk bepaald niet licht. Een normale plaat die bijvoorbeeld gebruikt wordt voor een doorsnee aanrechtblad is 20 mm dik. Wij bewerken die zodanig dat er platen overblijven van 3 tot maximaal 8 mm. Dat is dus tot zeven keer dunner en dus lichter. Op de superjachten, die tussen de 45 en 80 meter lang zijn, moet je zoveel mogelijk aan gewicht winnen, wil je er ook nog zo’n 60 km per uur mee kunnen varen.”

Tekst gaat verder onder de foto van Hans Bullens, oprichter van Stone Natural Class.

Naar Italië voor het beste natuursteen ter wereld

Bullens gaat altijd zelf op pad om de juiste steen voor een klant uit te zoeken. Daarvoor reist hij regelmatig af naar Italië waar de grootste leveranciers zitten van het beste natuursteen afkomstig uit de hele wereld. ,,Wij krijgen het ontwerp van de designer, die daarbij ook meteen de gewenste steensoort aangeeft. Met mijn expertise zoek ik dan de steen die hier het beste bij aansluit.”

Als Bullens de juiste steen heeft geselecteerd, gaat hij samen met de klant kijken. Meestal is dat een vertegenwoordiger van de opdrachtgever of de designer. De eigenaar krijgt hij zelden te zien. ,,Het is dus puur maatwerk met een hoog afwerkingsniveau dat de klant krijgt.’’

‘’Onze klanten voelen zich letterlijk en figuurlijk veilig op het water. Ze hebben in wezen hun complete huis bij zich en niemand kan hen daar lastigvallen”

Hans Bullens, oprichter Stone Natural Class

De positieve kant van Covid-19

Stone Natural Class verwacht over 2020/2021 een verdubbeling van de omzet ten opzichte van drie jaar geleden. ,,De omzet is bij ons natuurlijk sterk projectgebonden”, legt Bullens uit. ,,Projecten met zes nullen zijn geen uitzondering. Sinds we in 2014 ons volledig focussen op dit segment, groeien we gestaag.''

,,We hebben in de afgelopen zes jaar steeds betere referenties gekregen en dus meer mooie en vooral complexe opdrachten. Daarbij komt dat de vraag naar grote jachten in Nederland de laatste tijd flink is toegenomen. Onze klanten voelen zich letterlijk en figuurlijk veilig op het water. Ze hebben in wezen hun complete huis bij zich en niemand kan hen daar lastigvallen.”

Lees ook: Dit zijn de 10 rijkste mensen ter wereld

Stone Natural Class puur handwerk

Onlangs is Stone Natural Class verhuisd van Reusel naar een gloednieuw pand in Eersel. Er werken een kleine twintig mensen, die elk hun eigen expertise hebben. Daarnaast maakt het bedrijf gebruik van een vast team zzp-ondernemers voor plaatsingen. In het voorjaar verwacht Bulllens daar zo’n 25 man van nodig te hebben. ,,Onze productiejongens zijn echt vaklui die wij zelf opleiden. Het is letterlijk een vak apart waar geen reguliere opleiding voor bestaat.

De producten die wij maken worden weliswaar voor een groot deel door machines gedaan, maar de uiteindelijke afwerking is puur handwerk. En dat bepaalt 90% van het succes. De mensen die bij ons in dienst willen komen, moeten het leuk vinden om heel secuur en met de hand te werken. Bij ons is de factor kwaliteit vele malen belangrijker dan de factor tijd. Onze klanten willen iets unieks en exclusiefs hebben en dat krijgen ze met natuursteen.”

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.