Aangeboden door KienhuisHoving

Branded Content Groei

KienhuisHoving versnelt groei, nu ook in Utrecht

KienhuisHoving advocaten en notarissen versnelt zijn groei. Cliënten in Utrecht kunnen nu bij de nieuwe vestiging terecht en afgelopen jaar werden vier nieuwe partners benoemd, waaronder kandidaat-notarissen Frank Röben en Richard Schaefers.

Theo Loth 16 juni 2020

Richard Schaefers Frank Röben Kienhuis Hoving

Richard Schaefers en Frank Röben. Foto: Eric Brinkhorst

Frank Röben, nu nog kandidaatnotaris ondernemingsrecht en binnenkort benoemd tot notaris, en Richard Schaefers, kandidaat-notaris commercieel vastgoed en werkend vanuit het nieuwe kantoor in Utrecht, zijn kortgeleden partner geworden van KienhuisHoving advocaten en notarissen.

Röben is al langer verbonden aan KienhuisHoving. Na enkele jaren gewerkt te hebben bij één van de grote Zuidas-kantoren, besloten hij en zijn vrouw in 2008 terug te keren naar het groene oosten van het land. KienhuisHoving zag hem graag komen, vooral ook omdat hij in zijn ‘Amsterdamse’ tijd veel internationale transacties en zaken had gedaan. Deze expertise was meer dan welkom bij KienhuisHoving, dat van oudsher een sterke internationale praktijk heeft, inclusief een ‘German Desk’ om ondernemers te helpen zaken te doen in en met Duitsland. ,,Het voelde als een warm bad na de kilte van de Zuidas,” zegt Röben.

''De kantorenmarkt zal wel veranderen. Enerzijds zal men thuis blijven werken, anderzijds is er op kantoren meer ruimte nodig om aan de anderhalvemeter-maatregel te voldoen''

Richard Schaefers, KienhuisHoving

Kwaliteit en breedte van dienstverlening

Nu, twaalf jaar nadien, maakt collega Schaefers dezelfde beweging, vanuit hetzelfde Zuidas-kantoor naar KienhuisHoving om min of meer dezelfde redenen. Wat voor hem - naast de kwaliteit en de breedte van de dienstverlening van zijn nieuwe werkgever - de overstap extra aantrekkelijk maakte, was de mogelijkheid om de vastgoedpraktijk in Utrecht verder vorm te geven.

,,Ik houd ervan te pionieren. Ik kan nu mijn ambities naleven en nieuwe dingen doen.” Hij is optimistisch over de onroerendgoedsector. ,,Er zal ongetwijfeld een dip komen, maar die zal zich herstellen. De woningmarkt blijft sterk. De kantorenmarkt zal wel veranderen. Enerzijds zal men thuis blijven werken, anderzijds is er op kantoren meer ruimte nodig om aan de anderhalvemeter-maatregel te voldoen.”

Corona-korting

Ook Röben is optimistisch. ,,Wij blijven druk. Er wordt veel advisering gevraagd over online aandeelhoudersvergaderingen en we zien dat transacties rondom, en investeringen in startups en scaleups gewoon door gaan. Investeerders zien veel kansen en verwachten een corona-korting. Wij helpen dergelijke transacties naar een - ook voor de verkopende partij - bevredigend eindresultaat.”

Röben verwacht het met zijn team extra druk te krijgen als de dip te zijner tijd zal leiden tot meer vraag naar dienstverlening op het gebied van insolventies en zekerheden. ,,Daar helpen wij de ondernemer graag doorheen.”

Dit artikel kwam tot stand in samen werking met KienhuisHoving advocaten en notarissen. Meer informatie: kienhuishoving.nl

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.