Kennis Groei

Hoe kun je een klein bedrijf laten groeien?

Als klein bedrijf heb je niet het budget voor een grootse marketingcampagne. Je kunt ook niet iedere dag een evenement organiseren. Toch wil je jouw bedrijf (snel) laten groeien. Hoe pak je dat slim aan? En hoe zorg je structureel voor organische groei?

Van onze redactie 10 februari 2022

Klein bedrijf laten groei tips ondernemers

3 tips voor een klein bedrijf

Om te groeien met jouw bedrijf delen we drie handige tips. Ze kosten nauwelijks budget, dus zijn bijzonder goed geschikt voor kleine bedrijven:

1

Zoek partners met de juiste middelen

De belangrijkste tip om te groeien met een klein bedrijf? Zoek partners om mee samen te werken. Zij hebben waarschijnlijk wel al middelen om te groeien. En ze hebben misschien wel meer ervaring en slagkracht. Uiteindelijk ben je beter af door samen te werken binnen een groter bedrijf, dan volledig eigenaar te blijven van jouw eigen kleine bedrijf.

2

Investeer in je eigen ontwikkeling

Zorg er ondertussen voor dat jij jezelf ontwikkelt. Verdiep je in managementtechnieken, leer hoe je een bedrijf bouwt en lees boeken over persoonlijke ontwikkeling. Vergaar kennis, waarmee je een steeds betere ondernemer wordt. Je zal merken dat ook jouw bedrijf daardoor met je meegroeit.

Persoonlijke ontwikkeling bij Het Groeicollege

Hoe je verder groeit? Berend Bouwmeester, medeoprichter van fintech-bedrijf Bottomlines, zocht naar een manier om zichzelf én zijn bedrijf vooruit te helpen. Het Groeicollege hielp hem daarbij: 'Je kunt beter aan je bedrijf werken dan in je bedrijf. Dan kom je verder'

3

Beloon loyale klanten

Jouw klanten vormen misschien wel de meest waardevolle bezitting. Beloon loyale klanten met een geweldige service, gun ze af en toe een voordeeltje en ontwikkel bijvoorbeeld een spaarprogramma. Die klanten helpen je door te groeien naar de volgende stap met jouw bedrijf.

Klein bedrijf laten groeien

Dus wil je een klein bedrijf laten groeien? Gebruik de bovenstaande stappen om vooruit te komen. Dat gaat in het begin misschien langzaam, maar gaandeweg zal het tempo steeds verder oplopen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws