Nieuws Groei

KVK steunt ondernemers met Live Adviesdagen

'Support ondernemers!' is een boodschap die voortdurend klinkt in de Week van de Ondernemer. Ook volgende week echoot deze oproep nog na, want dan organiseert de Kamer van Koophandel de zogenoemde Live Adviesdagen, bedoeld om ondernemers de adviseren, informeren en inspireren.

Van onze redactie 18 november 2020

Disruptive call laptop Unsplash

Ondernemers krijgen online tips tijdens de KVK Live Adviesdagen. Foto: Unsplash

Tijdens de KVK Live Adviesdagen van 23 tot en met 26 november biedt de Kamer van Koophandel, samen met een aantal organisaties en ondernemers, vier dagen lang online advies, informatie en inspiratie. Iedere dag staat er een ander thema centraal en wordt ingehaakt op wat er nu speelt, kan en mag. Op donderdag wordt de KVK Innovatie Top 100 gepresenteerd én de winnaar van de KVK Impact Award bekend gemaakt.

Lees ook: Onderzoek KVK: ondernemers zijn ondanks corona vrij positief

In oktober 2020 startten 21.338 mensen een eigen bedrijf. Ondanks onzekere tijden laten starters zich er niet van weerhouden voor zichzelf te beginnen. Op 23 november staat het starten van een onderneming centraal. Sharon Hilgers van My Jewellery bespreekt hoe zij haar hobby heeft weten uit te bouwen tot een uiterst succesvol bedrijf. Ook horecaondernemer Thijs Swinkels (Brownies&downies) schuift aan en deelt zijn ervaringen.

Online ondernemen

De online bestedingen blijven groeien, mede door de coronacrisis. Het aantal webshops is de afgelopen periode dan ook sterk gegroeid. In het derde kwartaal van 2020 kwamen er bij KVK 7.337 inschrijvingen binnen voor detailhandel via internet. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De handel via internet groeit als kool, ook onder jongeren tot en met achttien jaar. Ondernemers ontdekken op 24 november de kansen van online ondernemen.

Lees ook: Innoveren tijdens crisistijd, ondernemers uit KVK Innovatie Top 100 vertellen

Op 25 november staan experts stil bij ondernemen in zwaar weer. Ondernemers kunnen de hele dag vragen stellen via chat en telefoon aan KVK, Belastingdienst, gemeente Rotterdam, Ondernemersklankbord, Qredits, MKB Doorgaan, auteur Dolf Kos, ZZP Nederland en INretail. Tijdens online interviews met ondernemers worden ervaringen gedeeld en wordt uitleg gegeven over de verschillende routes die bewandeld kunnen worden.

KVK Impact Award

Het meest bijzondere initiatief in coronatijd wordt op 26 november beloond met de KVK Impact Award. Ook worden deze dag de honderd meest innovatieve mkb-bedrijven van Nederland gepresenteerd, die samen de KVK Innovatie Top 100 vormen. Topondernemer Michiel Muller van Picnic vertelt over de uitdagingen en kansen die hij in coronatijd is tegengekomen.

Meer informatie over de KVK Live Adviesdagen is hier te vinden.

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.