Nieuws Groei

Liaison op het water: samenwerking tussen Nederlandse Barqo en Franse Samboat

Bootverhuurplatforms Barqo uit Nederland en Samboat uit Frankrijk gaan samenwerken. Met de zomervakantie in aantocht en de versoepeling van de reisbeperkingen tussen beide landen moet het voor Nederlanders eenvoudig worden om in Frankrijk een boot te (ver)huren.

Van onze redactie 30 juni 2021

Barqo samboat verhuur huur boten

Barqo en Samboat willen het meest actieve en grootste botenaanbod in Europa creëren. Foto: Shutterstock

Barqo is het marktleidend platform voor de verhuur van boten in Nederland. Op Barqo.nl kunnen huurders boten zoeken, vergelijken én direct boeken. Eigenaren kunnen hun boot te huur aanbieden. Op de site kunnen huurder en verhuurder hun voorkeuren voor prijs, data, locatie en faciliteiten makkelijk aangeven, waardoor varen voor iedereen toegankelijk wordt.

Samboat uitgegroeid tot toonaangevende marktplaats voor bootverhuur in Frankrijk

Het Franse Samboat doet sinds 2014 hetzelfde en is uitgegroeid tot de toonaangevende marktplaats voor bootverhuur in Frankrijk. Samboats vloot bestaat uit privéboten en boten van charterbedrijven. Die kunnen met een klik op de knop met of zonder schipper geboekt worden. Wie een boot wil huren kan zich laten leiden door de reviews van andere gebruikers. De veiligheid wordt gegarandeerd door een identiteitsverificatie, een veilige betaalomgeving en een verzekering.

''Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om onze klanten een nog betere en makkelijke internationale boekingservaring te bieden''

Thijs Janssen, mede-oprichter Barqo

Door beide platformen te integreren en de communities in Frankrijk en Nederland samen te voegen, willen de bedrijven het meest actieve en het grootste botenaanbod in Europa creëren. Samen hebben de platformen meer dan 60.000 boten ter beschikking en bedienen ze een community van 400.000 vaarliefhebbers.

Wereldwijd aanbod Barqo

Door de samenwerking kan die community niet alleen in Frankrijk en Nederland een jacht huren, maar ook daarbuiten. Samboat is namelijk onderdeel van de Dream Yacht Group, die met meer dan 66 dochters en honderden miljoenen omzet over jachten en charterbureaus over de hele wereld beschikt . ,,Door onze krachten te bundelen zijn we in staat om onze klanten een nog betere en makkelijke internationale boekingservaring te bieden”, zegt Thijs Janssen, mede-oprichter van Barqo. ,,Deze samenwerking stelt ons in staat om van elkaar te leren.”

Het team achter botenverhuurplatform Barqo. Foto: Barqo

Het grootste deel van het botenaanbod van Samboat ligt in Zuid-Europa, waar Nederlanders graag naartoe gaan op vakantie. Door de samenwerking kan Samboat, via Barqo, meer Nederlandse toeristen bereiken. ,,We hebben al voet in de Nederlandse markt, maar samen met Barqo kunnen we hen nog beter bedienen", zegt Laurent Calando, mede-oprichter van Samboat.

Lees ook: Van Zweden tot Amerika: in de rij voor boten van Arjan (AVR Watersport)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws