Nieuws Groei

Lingeriekoningin Marlies Dekkers stimuleert carrièrevrouw: 'Laat je niet afschrikken door boze wolven'

Lingerie-ondernemer Marlies Dekkers (52) zit 25 jaar in het vak en gaat dat vieren met lezingen over heel de wereld. ‘Ik wil vrouwen aanmoedigen om hun droom te verwezenlijken.’

Christine Spanjaard | Foto: ANP 12 januari 2018

Marlies dekkers 2

In 2013 ging haar bedrijf failliet, maar Marlies Dekkers is druk bezig met een comeback. “Mijn droom is om dit bedrijf weer gezond te krijgen, zodat het klaar is voor de toekomst”, vertelt ze onlangs aan BNR. Dat lukt aardig. “We hebben inmiddels het break-even punt bereikt.”

Gaga in Warschau

Ze heeft nu ruim 80 medewerkers, 700 verkooppunten en zeven stores in totaal 25 landen, waaronder Canada en de VS. A-listed celebrities als Tyra Banks, Britney Spears, Lady Gaga, Fergie van de Black Eyed Peas en Kelly Rowland dragen haar lingerie. Dat maakt haar trots. "Maar nóg trotser ben ik op de millennials die mijn ontwerpen omarmen”, zegt ze in Het Parool. “Kijk op mijn Instagramaccount; daar zie je zoveel jonge meiden die zichzelf in mijn lingerie fotograferen.”

In het voormalig Oostblok is Dekkers een ster. "Vrouwen staan in Moskou in de rij voor een handtekening en in Warschau moet ik met drie beveiligers over straat, ík ben daar Gaga, zeg maar. In Nederland ben ik established, maar daar hebben ze net mijn merk ontdekt.”

Huishoudschool

Met lezingen en haar eigen glossy Feminine/Feminist wil Dekkers wereldwijd haar missie verkondigen. Ze wil met name vrouwen inspireren en aanmoedigen om hun droom te blijven volgen. Zo vertelde Dekkers al vaak haar eigen verhaal over het succes dat haar niet is komen aanwaaien. Afkomstig uit een arbeidersgezin, stuurden haar ouders haar naar de huishoudschool om een goede huisvrouw te worden. “En toch heb ik het gemaakt. Ik vertel dat verhaal vaak om aan te tonen dat je niet bij de pakken mag neerzitten. Just kill the shit!”

Roodkapje

Ook tegenslag hoort erbij, vindt Dekkers. Om dit te illustreren gebruikt ze het sprookje van Roodkapje, waarbij Roodkapje de carrièrevrouw is. Bij BNR legt ze uit wat ze hiermee bedoelt. “Het bos staat voor de wereld waarin dromen verwezenlijkt gaan worden. In dat bos zijn boze wolven en het gaat er ruig aan toe. Maar dat hoort erbij, dus schrik niet van de eerste boze wolf die je tegenkomt. Schrik niet van tegenslag, van venijn, maar wees mondig en geef je droom niet op.”

“Als ondernemer moet je in staat zijn om voor iedere probleem wel tien oplossingen te hebben”, vindt Dekkers. “Anders kom je er gewoon niet.”

https://www.youtube.com/watch?v=ZoWgZAXE_L4

In Nederland ben ik established, maar in Moskou hebben ze net mijn merk ontdekt

Marlies Dekkers