Nieuws Groei

Local Heroes krijgt investering met daarbij opdracht retaillandschap te veranderen

De Amsterdamse startup Local Heroes heeft drie familiefondsen binnengehaald die in eerste instantie ruim 1 miljoen euro investeren. Het e-commerceplatform, waarbij klanten boodschappen kunnen bestellen bij lokale ondernemers, kan met deze investering een forse stap zetten om het retaillandschap blijvend te veranderen. Alle drie de fondsen zijn bereid om hierna nogmaals te investeren om het bedrijf de groeisnelheid te geven die past in deze tijd.

Van onze redactie 27 oktober 2020

Local Heroes Pick Up Point

Bezorgteam van Local Heroes.

Afgelopen maart is Local Heroes succesvol gelanceerd in Amsterdam-West. Vanaf dat moment konden klanten bij lokale ondernemers van de Ten Katemarkt en uit stadsdeel Oud-West boodschappen online bestellen en afhalen of thuis laten bezorgen. Lokale en kleine ondernemers leveren al jarenlang marktaandeel in, maar kunnen nu middels dit platform opboksen tegen de grote (online) winkelbedrijven.

Nadruk op duurzaamheid

Met de nieuwe investering legt de startup nog meer de nadruk op ICT en duurzaamheid. Er stapt een developmentteam in dat eerder sporen heeft verdiend bij Booking.com. Uiteindelijk is het doel om snel en groots op te schalen en Local Heroes landelijk uit te rollen. Maarten Coumans, initiatiefnemer: ​,,We zijn enorm blij met deze investeringen. Hiermee kunnen we grote stappen maken en samen met lokale ondernemers de concurrentie aangaan met de grote spelers.''

''Hiermee kunnen we grote stappen maken en samen met lokale ondernemers de concurrentie aangaan met de grote spelers''

Maarten Coumans, Local Heroes

Startup in Residence Amsterdam

Local Heroes gooit ook hoge ogen bij gemeente Amsterdam. Het bedrijf is de winnaar van het Startup in Residence-Programma Amsterdam. Dit programma​ b​rengt de wereld van de startups en die van de overheid samen. Local Heroes is uitgekozen in de categorie 'Connect local food to the hood'. Samen met de gemeente gaat de onderneming kijken hoe ze kunnen opschalen naar de rest van de stad.

Lees ook: Oprichters De Vegetarische Slager gaan samenwerking aan met Tea by Me

Alles over, voor én door ondernemers in je mailbox.

Ontvang twee keer per week onze nieuwsbrief met inspirerende ondernemersverhalen en informatieve artikelen.