Nieuws Groei

Marcel Boekhoorn stapt in inpakrobotbedrijf R-Solution Medical

Ondernemer Marcel Boekhoorn is met zijn investeringsmaatschappij Ramphastos Investments grootaandeelhouder geworden van R-Solution Medical. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het verpakken van herbruikbare medische instrumenten voor ziekenhuizen en zorginstellingen.

Van onze redactie 6 oktober 2022

Marcel boekhoorn topinvesteerder hight tech campus eindhoven profiel nec

Marcel Boekhoorn. Foto: ANP

Het controleren, verpakken en naar de juiste afdeling sturen van herbruikbaar medisch instrumentarium wordt traditioneel handmatig gedaan op Centrale Sterilisatie Afdelingen van ziekenhuizen. Mede-oprichter Mariska van der Vliet: ,,Het opnieuw verpakken van gereinigd medisch instrumentarium is eentonig en zwaar werk dat heel nauwkeurig en volgens strenge protocollen moet worden gedaan. Ziekenhuizen hebben steeds vaker moeite om hiervoor voldoende gekwalificeerd personeel te vinden en te behouden.” Het vijf jaar oude bedrijf maakt robots die dit proces uit handen nemen.

Lees ook: Profiel van topinvesteerder Marcel Boekhoorn die High Tech Campus voor 1,1 miljard verkocht

Groeiambities versnellen

Hoeveel geld de oud-Hema-eigenaar exact steekt in het bedrijf uit Barneveld is niet bekend. Toch is het volgens R-Solution Medical voldoende om de nationale en internationale groeiambities te versnellen. Bram Kingma, van Ramphastos Investments, ziet grote kansen voor het bedrijf: ,,We denken dan ook dat de R-APPIT medische inpakrobot de potentie heeft om een vast onderdeel te worden van elke moderne medische instelling, zowel in Nederland als daarbuiten.”

Lees ook: Zeven ondernemerslessen van Marcel Boekhoorn

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws