Aangeboden door Meeuwse.nl

Branded Content Groei

Meeuwse.nl lanceert nieuwe webshop met ruim 6.000 producten

Meeuwse Handelsonderneming is al bijna zeventig jaar een begrip in Zeeland. Vandaag de dag staat Erik van Antwerpen aan het roer. Hij vaart een nieuwe koers. „We bouwen onze kortingstructuur af, gaan voor netto scherpe prijzen en zetten vol in op onze webshop voor water-, agri- en elektrotechniek, want daar liggen kansen.”

Crissy Mulder 12 april 2022

Meeuwse nl lanceert nieuwe webshop met ruim 6 000 producten min

Meeuwse Handelsonderneming is al bijna zeventig jaar een begrip in Zeeland. Foto: Machtelt Mostert

De oorsprong van Meeuwse.nl ligt in 1953. Toen startte Marinus Meeuwse een handel in gewasbestrijdingsmiddelen voor de fruitteelt en akkerbouw. Van jongs af aan was ook de zoon van Marinus, Pieter Meeuwse, actief binnen het bedrijf. Na het volgen van de tuinbouwopleiding besloot hij om zijn vader te versterken. Sinds januari 2021 staat er echter een nieuwkomer aan het roer: Erik van Antwerpen. „Pieter Meeuwse, inmiddels 71, ging vorig jaar Kerst – deels - met pensioen. Hij zocht een opvolger en polste mijn broer. Hij broer zag potentie, maar had zijn handen vol aan zijn eigen bedrijf. Toen zijn ze met mij in gesprek gegaan. De rest is geschiedenis.”

6.000 online producten

Naast watertechniek en agritechniek is Meeuwse.nl sinds 1994 ook thuis in elektrotechniek. Die drie vormen volgens Van Antwerpen een unieke combinatie in Nederland. „We hebben een ruim assortiment en grote voorraad als het gaat om elektrotechniek. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het aanleggen en installeren van druppelbevloeiing, nachtvorstberegening en automatische tuinberegeningsinstallaties. De diensten die blijven, maar de focus verschuift, van offline naar online.”

''De diensten blijven, maar de focus verschuift, van offline naar online”

Erik van Antwerpen, Meeuwse.nl

In het verleden is Meeuwse.nl volgens Van Antwerpen (te) veel klanten kwijtgeraakt aan de groothandels. „Dat is jammer, want als wij tien of vijftien jaar geleden hadden ingezet op onze webshop, waren we nu zeker één van de grotere spelers geweest, zonder twijfel. Maar het is nog niet te laat. Met onze prijzen staan we nu scherp, vaak nog scherper dan de groothandels, in de markt. De tijd is rijp om dat aan de wereld te laten zien. Offline, maar ook online. In onze vernieuwde webshop met ruim zesduizend producten.”

Ontzorgen van advies tot montage

Bij Meeuwse.nl weten ze waar ze het over hebben. Of het nu gaat om een advies over watertechniek, de montage van kassen of het leveren van elektromaterialen. Dankzij de jarenlange ervaring en specialistische productkennis ontzorgen de specialisten hun klanten; van het allereerste advies tot aan de montage. „Alles wat wij verkopen, installeren we ook zelf. Dat betekent dat wij alle materialen, van alle merken, al weleens in handen hebben gehad. Daarin zijn we behoorlijk uniek, want zeg nou zelf; welke groothandel installeert nou zijn eigen spullen? Juist, niemand, maar wij wel.”

‘’Omdat we al jarenlang met onze eigen producten werken, weten wij wat er wel en niet werkt”

Erik van Antwerpen, Meeuwse.nl

Dankzij die combinatie, van webshop en installateur, profiteert Meeuwse van een soort ‘productfilter’. „ Omdat we al jarenlang met onze eigen producten werken, weten wij wat er wel en niet geschikt is. Dat betekent tegelijkertijd dat we niet altijd het goedkoopste product in huis hebben. Waarom niet? Omdat we bewust voor kwaliteit gaan. Veel webshops lokken hun klanten met een goedkoop product en doen dan, in sommige gevallen, nog een upsell naar een beter product. Wij niet. Desondanks zijn we toch vaak de goedkoopste, in kwaliteit, niet in kwantiteit. De komend jaren breiden we dat kwalitatieve assortiment nog verder uit.”

Van korting naar scherpe prijzen

Als ondernemer focust Van Antwerpen zich op kansen. „Ik luister niet naar uitspraken zoals ‘De markt is al verdeeld en de marges zijn flinterdun op het internet.’ Welnee, daar wil ik juist het tegendeel bewijzen. Natuurlijk moet je iets van je marge inleveren, wil je op het internet concurreren, maar dat zie ik als een uitdaging. Van oudsher hebben wij al een hele sterke inkooppositie; direct bij de fabrikant. Daar zit weinig handel tussen. Nee, bij Meeuwse laten we ons niet zo snel gek maken. Niet door anderen, niet door de markt en ook niet door kortingsstructuren, die veel groothandels wel toepassen. In zo’n structuur worden er hoge bruto prijzen gehanteerd, waardoor er gestrooid wordt met kortingen. Dat is een vestzak-broekzak verhaal. Nee, wij kiezen er heel bewust voor om – voor iedereen - scherp in de markt te staan en voor onze vaste- en grootverbruikers extra scherp.”

Meeuwse Handelsonderneming is al bijna zeventig jaar een begrip in Zeeland. Foto: Machtelt Mostert

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op https://www.meeuwse.nl