Nieuws Groei

MKB Nederland lanceert programma om ondernemers te helpen bij Brexit

B-day komt dichterbij. Dat tienduizenden Nederlandse mkb-bedrijven direct, dan wel indirect gedupeerd worden door de Brexit dringt vaak echter nog niet voldoende door. Om mkb’ers op weg te helpen en te voorkomen dat ze te laat in actie komen, lanceert MKB Nederland in samenwerking met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat het programma Brexit-buddies.

Redactie De Ondernemer 12 september 2018

Brexit 17

Het programma bestaat uit een aantal bijeenkomsten, waarop mkb’ers al hun Brexit-vragen kunnen stellen aan experts van grote bedrijven als Dutch Flower Group, Rabobank, PWC, KPMG, Post-NL, ABN-AMRO en ING, de douane en bijvoorbeeld AWVN, NBCC, KvK en evofenedex.

Lees ook: Waarom ondernemers bij de brexit van het slechtste scenario uit moeten gaan

B-day

Jacco Vonhof, voorzitter van MKB-Nederland en staatssecretaris Mona Keijzer maakten het nieuws over Brexit-buddies woensdag bekend bij hun werkbezoek aan Dutch Flower Group in Aalsmeer, meldt ANP. “Ondernemers nemen vaak het meest aan van andere ondernemers. Daarom hebben wij een netwerk van experts bij elkaar gebracht uit het bedrijfsleven dat het mkb wil helpen met praktische vragen over Brexit. Je kunt namelijk vaak al meer doen dan je denkt. En we moeten voorkomen dat ondernemers straks op b-day te laat zijn”, aldus Vonhof.

Voorbereiden op Brexit

Volgens staatssecretaris Keijzer zijn het vooral mkb-bedrijven die de gevolgen van de Brexit gaan voelen. “35.000 Nederlandse bedrijven doen zaken met het Verenigd Koninkrijk zonder dat ze ervaring hebben buiten de EU. Deze bedrijven moeten zich dus nog beter voorbereiden op de Brexit dan hun collega’s die al overal ter wereld zaken doen.”

Brexit-buddies

De evenementen van het programma Brexit-buddies worden georganiseerd in regio’s waar veel internationaal opererende mkb’ers zitten. Daarnaast kunnen ondernemers de experts raadplegen tijdens enkele online sessies. De eerste bijeenkomst van Brexit-buddies staat gepland tijdens het Nationaal Export Event op 3 oktober aanstaande. Het complete overzicht staat binnenkort op de website van MKB-Nederland en op hulpbijbrexit.nl.