Nieuws Groei

Mollie lanceert startersfonds van 1 miljoen euro voor ontwikkelaars en startups

Betalingsverwerkers Mollie heeft afgelopen donderdag een nieuw startersfonds gelanceerd voor ontwikkelaars die zich bezighouden met uitbreiding van het platform van Mollie. Met het fonds wil Mollie nieuwe integraties en add-on producten voor zijn platform onwikkelen.

Van onze redactie 3 december 2021

Adriaan mol mollie amsterdamse techsector investeringen

Adriaan Mol, ceo van Mollie.

Het startersfonds wordt door fintech miljardair Adriaan Mol beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars, startups en digitale reclamebureaus. Het doel is om gedurfde en ambitieuze projecten te realiseren die de groei van Mollie's ruim 125.000 e-commerce klanten verder blijven bevorderen. In het kort komt het er dus op neer dat de beginnende bedrijven ervaring op doen bij het grote Mollie en omgekeerd profiteert Mollie ervan dat de betalingsverwerker breder wordt geïmplementeerd.

Toegang tot complete klantenbestand van Mollie

De jonge ontwikkelaars worden overigens niet alleen financieel geholpen, want ze krijgen ook toegang tot de 125.000 klanten van Mollie, de tools die het bedrijf zelf ontwikkeld heeft en hun markt- en klantinzichten.

Lees ook: Schoenenmerk ETQ krijgt miljoeneninvestering van internetgiganten

Stimuleren van innovatie

Ken Serdons, cco van Mollie legt uit: ,,Voor een bedrijf als Mollie is het hele ecosysteem van ontwikkelaars, startups en reclamebureaus ongelooflijk belangrijk. Zowel voor ons succes als voor het succes van onze klanten. Door nog nauwer met deze bedrijven samen te werken en door hun toewijding aan ons platform financieel te erkennen, stimuleren we innovatie die de groei van onze handelaars ondersteunt. Deze relaties zullen ook onze bestaande plannen voor de ontwikkeling van ons betalingsplatform en de lancering van producten voor financiële diensten verder helpen verwezenlijken. Dit op een manier die wij, noch onze klanten, ons vandaag kunnen voorstellen.”

Mol eerder deze week ook al in het nieuws

De normaal zo mediaschuwe Adriaan Mol kwam deze week al eerder in het nieuws. Sebastian Monteban, de ceo en oprichter van e-juwelier Brandfield, sloot zich bij Mol aan als investeerder in het Amsterdamse schoenenmerk ETQ.

Lees ook: Mollie- en MessageBird-oprichter Adriaan Mol investeert in Vesper

Adriaan Mol genomineerd voor Meest Inspirerende Ondernemer

Ondernemer Adriaan Mol is dit jaar genomineerd voor de prijs van Meest Inspirerende Ondernemer. Stemmen kan via deze pagina.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws voor ondernemers.

Ontvang dagelijks onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste ondernemersnieuws